Kommune klar med nyt tilbud til misbrugeres pårørende

I Ishøj kommune bliver det nu muligt for pårørende til misbrugere at komme på et særligt kursus. Tilbuddet gælder også for borgerne i Vallensbæk.

Foto: Presse Ishøj Kommune

Det kan være voldsomt og opslidende at være vidne til, at et højt elsket familiemedlem synker ned i et misbrug, men det skal nu gøres noget ved i Ishøj. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

For at tage hånd om de pørende blandt kommunens egne borgere og dem i nabokommunen Vallensbæk, tilbyder kommunen nu et særligt kursus, hvor familiemedlemmer vil blive undervist af professionelle fagfolk, så de kan få en række redskaber, der kan bruges i hverdagen.

Vi har mange familier, hvor pårørende har brug for hjælp til at håndtere problemer med alkohol og andre rusmidler.

Adam Risbjerg Nielsen, Faglig Leder, Pitstop

- Vi har mange familier, hvor pårørende har brug for hjælp til at håndtere problemer med alkohol og andre rusmidler, siger Adam Risbjerg Nielsen, der er faglig leder på Pitstop, Ishøj Kommunes behandlingstilbud for borgere fra Ishøj og Vallensbæk med et misbrug.

Ifølge Adam Risbjerg Nielsen er der i Danmark 585.000 mennesker med et så stort forbrug af alkohol, at det skader dem fysisk, psykisk og socialt. I Ishøj og Vallensbæk ligger tallet på henholdsvis 1.100 og 900, og derfor tilbyder man nu hjælp til de pårørende.

Læs også København er først med en uddannelse for pårørende

- De fleste pårørende vil naturligvis gerne hjælpe dem, de holder af, med at komme ud af et skadeligt overforbrug. På kurset lærer de pårørende forskellige metoder, som de kan bruge til at hjælpe både sig selv og deres familiemedlemmer, siger afdelingsleder Margit Wendelboe Petersen fra Center for Socialservice i Ishøj Kommune.

De fleste pårørende vil naturligvis gerne hjælpe dem, de holder af, med at komme ud af et skadeligt overforbrug.

Margit Wendelboe Petersen, Afdelingsleder, Center for Socialservice, Ishøj Kommune

I løbet af undervisningen vil kursisterne bl.a. lære, hvordan de kan definere en afhængighed, sætte grænser og føre en konstruktiv dialog med det familiemedlem, som har et misbrug.

Desuden vil kursisterne blive informeret om, hvilke muligheder for hjælp og behandling de kan få hos kommunen.

Kursusforløbet vil strække sig over to onsdage. Den 23. og 30. august 2017. Begge dage vil kurset vare fra klokken 16 til 18 og finde sted på Ishøj Bibliotek.

Læs også Pårørende føler sig overset

Møderne vil foregå i et forum, hvor alle vil få mulighed for at tale åbent sammen om deres følelser og dele egne erfaringer, og er altså kun tilgængeligt for de to kommuners borgere.

Tilmelding kan ske gennem behandlingstilbuddet Pitstop i Ishøj på tlf. 20692833 eller mail pitstop@ishoj.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik