Ishøj-svømmer skal kæmpe om medaljer ved Para-OL

Den para-olympiske svømmer Jonas Larsen er klar til at kæmpe med om medaljerne, efter han kom i finalen i 150 meter medley ved para-OL i Rio.

Jonas Larsen fra Ishøj efter han vandt det indledende heat i 150 meter medley ved PL 2016. Foto: Al Tielemans for OIS/IOC / Scanpix

Som ventet er Jonas Larsen klar til at svømme finale ved para-OL i Rio.

De Olympiske Lege, der går under navnet PL i stedet for OL, når der er tale om handicappede atleter, afvikles lige nu i den brasilianske hovedstad Rio de Janiero.

Her deltager Ishøj-svømmeren Jonas Larsen i flere svømmediscipliner, herunder favorit-distancen 150 medley. Og som ventet vandt den 24-årige svømmer sit indledende heat i netop den disciplin, hvor han stillede op med næstbedste kvalifikationstid.

Her svømmede Jonas Larsen i tiden 2 minutter og 35,95 sekunder.

Det var tredjebedste tid af de ti deltagere i de to indledende heat, hvoraf de otte bedste kom videre til finalen.

Cameron Leslie var hurtigst af alle i 2 minutter og 29,36 sekunder.

Det var ikke overraskende, eftersom svømmeren fra New Zealand vandt guld i 150 meter medley ved de paralympiske lege i både Beijing i 2008 og i London i 2012, skriver Ritzau.

Da Jonas Larsen havde over fem sekunder ned til svømmeren med fjerdebedste tid, er der defor lagt op til en dansk medalje.

Finalen i 150 meter medley bliver svømmet mandag klokken 22.50 dansk tid.

Ishøj-drengen var også i aktion i indledende heat i 50 meter fri, men her rakte tiden kun til den 12.-bedste af alle, og derfor er han ikke i finalen i den disciplin.

Med tiden 37,82 sekunder satte Jonas Larsen ellers dansk rekord. Han var selv indehaver af den tidligere rekord, som lød på 38,20 sekunder.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik