Ishøj: Nabohjælpen sejrer i Vejleåparken

Antallet er af indbrud i boligområdet Vejleåparken er faldet markant, efter et af landets største nabohjælps-projekter er sat i søen.

Foto: TV 2 Lorry

Nabohjælp er en uvurderlig hjælp i indbrudsplagede områder, for jo flere øjne, der er til at holde øje, jo sværere er det for indbrudstyven. Det har beboerne også mærket i Vejleåparken i Ishøj.

Antallet af indbrud er faldet markant i området. I 2013 oplevede beboerne i Vejlåparken 69 tilfælde af indbrud. I 2015 var tallet reduceret til 22.

I samme periode har 135 borgere mildt sig til Nabohjælpsordningen. Det gør en forskel, lyder det fra Københavns Vestegns Politi. 

00:57

Politiet roser den omfattende Nabohjælpsindsats, som er stablet på benene i Vejleåparken

Luk video

Den omfattende Nabohjælp er iværksat af boligforeningen AAB, og Vejleåparken er AAB's største boligafdeling med 1.700 boliger om omkring 5.000 beboere. Dermed er nabohjælpsprojektet blandt de største i landet.

Borgmesteren er også begejstret for, at indbrudsstatistikken i Vejlåparken går den rigtige vej. 

 - Nabohjæpen har virket i praksis, der kan også være andre ting, som har gjort en forskel, men jeg tror, at nabohjælpen er den væsentligste faktor, der har bragt kriminaliteten ned, siger Ole Bjørstorp (A) til TV 2 Lorry.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik