Efter skuddrab: Ishøj-præst kalder borgere til kaffemøde på gerningsstedet

Søndag aften havde et skyderi i Ishøj en dødelig udgang for en kun 22-årig ung mand. Dagen derpå har borgere i Ishøj behov for at mødes og bearbejde sorgen sammen.

Oven på gårsdagens skyderi i Ishøj, som endte med at koste en ung mand livet, arrangerer sognepræst for kirkerne i Ishøj, Michael Rønne Rasmussen, det han selv kalder en times samvær til at håndtere følelserne efter skyderiet.

- Det er ikke en demonstration for eller imod. Formålet er at lade folk mødes og snakke og give hinanden lidt luft til at bearbejde skyderiet, siger Michael Rønne Rasmussen, sognepræst for kirkerne i Ishøj, til TV 2 Lorry.

I Facebook-gruppen ’Vores Ishøj’ kan man i opslaget fra Michael Rønne Rasmussen læse, at enkelte borgere er bekymrede for sikkerheden ved dagens arrangement. 

- Politiet er på stedet med deres mobile station og bemanding, så jeg regner med at alt er trygt og godt, siger Michael Rønne Rasmussen til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry var med til mandagens borgermarkering på gerningsstedet. 

Michael Rønne Rasmussen er inspireret af Nørrebro i København, som før har afholdt arrangementer hvor man tager gaderne tilbage efter skyderi. 

- Jeg håber, der kommer mange. Jeg har sagt til politiet at, der kommer 100-200 personer. Det bedste, er når vi kan mødes i virkeligheden uden for Facebook, for på Facebook kan bølgerne gå højt.

Ishøjborgerne mødes i aften kl. 19.00 - 20.00 i krydset ved Gildbrovej og Vildtbanevej.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere