Borgmesterkamp lurer i Ishøj: "S og DFs monopol skal brydes"

I Ishøj Kommune samarbejder Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Det skaber samarbejdsvanskeligheder med de andre partier, som vil bryde monopolet.

- Vi har haft et godt samarbejde med Dansk Folkeparti, og det vil jeg da gerne fortsætte. Men det udelukker jo altså ikke, at andre ikke godt kan komme med, siger borgmester Ole Bjørstorp fra Socialdemokratiet.

Ifølge flere partier skal netop den konstallation ophøre, hvis der skal peges på den socialdemokratiske borgmester nok engang.

- Vi synes, at det er problematisk, at Socialdemokratiet har lavet en alliance med Dansk Folkeparti. Det er lidt svært at samarbejde med dem, når det kun er de to partier, der ønsker et samarbejde mellem dem selv og ikke med os andre, siger SFs spidskandidat Sami Deniz. 

Hos Venstre vil man gerne vippe borgmesteren af pinden - og i stedet pege på en Venstre-borgmester.

- Jeg er sikker på, at hvis vi benytter vores mandater fornuftigt, både de Radikale, Enhedslisten, SF og Konservative og Venstre, så vil jeg med største fornøjelse være med til at skubbe borgmesteren af pinden, siger Venstres spidskandidat, Lennart Hartmann Nielsen.

Dermed lægger V-spidskandidaten op til et bredt samarbejde blandt partierne i byrådet.

Det glæder Rasmus Ørvad Boné, der er spidskandidat for Konservative i Ishøj Kommune.

- Jeg så meget gerne, at vi fandt et alternativ udenom Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Vi er jo gået i stå. Så der skal noget nyt til magten og noget nyt blod ind, siger han.

Radikale Venstre afviser at pege på en borgmesterkandidat før den 21. november. Men samtidig lægger spidskandidaten Helle M. Olesen ikke skjul på, at hun gerne ser en anden alliance end den nuværende.

- Det jeg går efter er størst mulig radikal indflydelse. Og jeg vil gerne have, at vi bryder monopolet. Vi skal have et sundt og godt byråd, siger hun. 

Det samme gør sig gældende for Enhedslisten, der nægter at samarbejde med den ellers røde partner, så længe Dansk Folkeparti sidder med ved bordet.

- Hvis Socialdemokraterne skal have vores stemme på en borgmester, så skal de hvert fald hæve den der forlovelse (med Dansk Folkeparti, red.) og så skal de kigge til venstre. Så bliver det med SF og os, at man kommer til at tale. Det bliver hvert fald ikke med DF inde i konstalationen - det er helt sikkert, siger Ole Wedel-Brandt.

Borgmester Ole Bjørstorp afviser hverken det ene eller det andet, men glæder sig i stedet over de store muligheder for samarbejde.

- Jeg indgår hverken giftermål eller forlovelse i dag. Men jeg har da bemærket, at der er mange, vi kan samarbejde med. Det er da dejligt. Så vi glæder os også til den 21. november, siger borgmesteren.

Se hele debatten her:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere