14-årig elev tog kontakt til kendt FBI-agent: Nu besøger han skolen

Det begyndte med et par spørgsmål over mail til et skoleprojekt. Siden udviklede korrespondancen sig, og nu får en skole i Ishøj besøg af en kendt FBI-agent.

En skole i Ishøj får prominent besøg til december.

Her lægger den kendte tidligere FBI-agent James R. Fitzgerald vejen forbi Ishøj for at besøge og holde et foredrag for eleverne i 8. og 9. klasse på Ådalens Privatskole.

Aftalen er kommet i stand, efter at en elev sidste år kontaktede Jim R. Fitzgerald. Eleven var i gang med et projekt om netop Unabomberen og skrev derfor en mail til den kendte FBI-agent.

quote Jeg synes, det er meget flot, at han gør det efter korrespondance med en 14-årig

Frank Lacey, engelsklærer på Ådalens Privatskole

Frank Lacey er engelsklærer på Ådalens Privatskole, og han er stolt af, at James R. Fitzgerald nu har valgt at takke ja til at besøge skolen.

Ted Kaczynski tilstod i 1996 at have såret 29 og dræbt tre med sine brevbomber. Han afsoner i dag otte gange livsvarigt fængsel uden mulighed for prøveløsladelse.
Ted Kaczynski tilstod i 1996 at have såret 29 og dræbt tre med sine brevbomber. Han afsoner i dag otte gange livsvarigt fængsel uden mulighed for prøveløsladelse.

Første svar var lidt kynisk

- Jeg synes, det er meget flot, at han gør det efter korrespondance med en 14-årig. Det første svar var måske lidt kynisk, hvor han svarede eleven tilbage, at han bare kunne købe bogen, hvis han ønskede svar, men efter noget mailudveksling frem og tilbage, har vi nu fået en aftale med ham den 14. december, fortæller skolelæreren til TV 2 Lorry.

James R. Fitzgerald er mest kendt for sin rolle i den spektakulære Unabomber-sag.

Jagten på den såkaldte ’Unabomber’ stod på i 17 år mellem 1978 og 1995 og involverede mere end 700 mand og kostede over 300 millioner kroner, mens den amerikanske terrorist Ted Kaczynski spredte skræk med brevbomber i USA - især rettet mod universiteter og flyselskaber.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Ted Kaczynski ved en retssag i 1998.
Ted Kaczynski ved en retssag i 1998.
Foto: Bob Galbraith - Ritzau Scanpix

Opklarede stor sag

Fitzgerald, der var retslingvist for FBI, var en af hovedmændene bag pågribelsen af Kaczynski i 1996.

Det har han både skrevet bøger om og medvirket til at lave Discoverys dokumentarserie 'Manhunt: Unabomber', som i 2017 blev genudgivet af Netflix.

- Det bliver et meget spændende besøg, som vores 8. og 9. klasser skal med til, når han skal fortælle om sin karriere og det at være FBI-agent. Vi glæder os meget, siger engelsklærer, Frank Lacey, der fik bekræftet aftalen i onsdags.

 James R. Fitzgerald holder den 13. december et foredrag på Syddansk Universitet i Odense, og det er i den forbindelse, at han har valgt at tage turen til Ishøj, inden han igen flyver hjem til USA.

Unabomberen Ted Kaczynski

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

Rungsted Gymnasium

playGymnasielever overraskes af rektor: Kører ud med gaver og ’savner jer’-brev

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere