Vraget borgmester truede med at forlade S - nu skifter han mening

Ishøjs borgmester gennem 20 år truede med at forlade Socialdemokratiet. Nu slår han fast, at han bliver i partiet.

Ishøjs borgmester gennem 20 år, Ole Bjørstorp (S), blev i sidste uge vraget som kommende spidskandidat for Socialdemokratiet i Ishøj - og dermed kan han vinke farvel til udsigten til at være Ishøjs næste borgmester efter kommunalvalget i 2021.

Partiets medlemmer valgte i stedet Merete Amdisen som deres kommende spidskandidat.

Kort efter truede Ole Bjørstorp med at forlade Socialdemokratiet.

- Jeg diskuterer sammen med andre. Hvad skal vi gøre? Skal vi blive i Socialdemokratiet? Det kan jo godt være meget svært, og der er ikke nogen endelig afklaring på det endnu. Og vi diskuterer også, om vi skal melde os ind i andre partier – og i givet fald hvilke, sagde han til TV 2 Lorry onsdag i sidste uge.

quote Jeg ønsker selvfølgelig ikke forlade det parti, som jeg har tegnet som borgmester i over 20 år.

Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj

Mandag aften afholdte partiet gruppemøde, og dagen derpå slår Ole Bjørstorp fast, at han ikke vil forlade Socialdemokratiet. Det skriver Merete Amdisen og Ole Bjørstorp i en fælles pressemeddelelse.

"Jeg ønsker selvfølgelig ikke forlade det parti, som jeg har tegnet som borgmester i over 20 år, men jeg vælger at bruge min ret til at blive siddende frem til valgperiodens udløb den 31.12.21", skriver borgmesteren i pressemeddelelsen.

Et knapt så fredeligt generationsskifte

Derudover slår han fast, at han "giver sin fulde opbakning til Merete Amdisen".

Det er også nye boller på suppen fra Bjørstorp, der i december sidste år var med til at vælte hende som gruppeformand for partiet. Dengang sagde han: 

- Hun kan ikke samle en gruppe eller et parti. Det går skidt hver gang. Man skal have nogle specielle egenskaber for at kunne være borgmester, sagde Ole Bjørstorp i december sidste år til TV 2 Lorry.

"Merete Amdisen og Ole Bjørstorp udtaler, at de vil samarbejde om at skabe de bedste resultater for Socialdemokratiet og for Ishøj", står der også i pressemeddelelsen.

Men ifølge politisk kommentator ved Politiken, Kristian Madsen, signalerer det, at Bjørstorp insisterer på at blive siddende perioden ud, at magtskiftet ikke er foregået i fryd og gammen, sagde han i sidste uge til TV 2 Lorry.

- Hvis det her havde været et fredeligt generationsskifte, så ville Bjørstorp selv været gået af som borgmester. Går han af som borgmester snart og overlader Amdisen posten med god ro og orden, eller kommer de to til at sidde og strides frem til næste kommunalvalg? 

Stemmetal ved de seneste kommunalvalg:​​​​​​

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere