Smittede Ishøj-borgere kan blive ringet op af kommunen

Ishøj Kommune ringer coronasmittede borgere op, hvis Styrelsen for Patientsikkerhed ikke opnår kontakt indenfor et døgn.

Coronasmittede borgere i Ishøj Kommune kan se frem til at blive kontaktet af kommunen enten telefonisk eller på skrift.

Det sker dog kun, hvis det ikke lykkes Styrelsen for Patientsikkerhed selv at komme i kontakt med den smittede borger i løbet af de første 24 timer.

quote En ekstraordinær udfordring kræver en ekstraordinær indsats

Rannvá Pállson Joensen, sundhedskoordinator i Ishøj Kommune

Tiltaget er en del af et samarbejde mellem Kommunernes Landsforening (KL) og Styrelsen for Patientsikkerhed (SP), der har til formål at bryde flere covid-19-smittekæder i Ishøj.

Det sker især med afsæt i den nye britiske mutation, der for alvor sætter smittetrykket under pres.

- En ekstraordinær udfordring kræver en ekstraordinær indsats, lyder det i en pressemeddelelse fra Ishøj Kommune om samarbejdet og det nye tiltag, hvor kommunen altså opsøger smittede borgere.

- En kommune kender sine borgere bedst, og det giver rigtig god mening, at vi deltager i smitteopsporing, fordi vi har en tættere kontakt med vores borgere. Desuden kan vi nu i højere grad målrette corona-indsatsen lokalt og skabe synergi mellem vores mange indsatsområder, siger Rannvá Pállson Joensen, sundhedskoordinator i Ishøj Kommune.

En hjælp til den smittede

Det er Ishøj Kommunes mål med indsatsen at hjælpe og vejlede de coronasyge borger. 

Kommunen oplyser, at man eksempelvis kan oplyse borgerne om mulighederne for en midlertidig isolationsbolig, hvis de ikke kan isolere sig derhjemme.

quote Ikke alle borgere har et stort netværk, så derfor er det vigtigt, at de ved, at vi står klar til at hjælpe dem, så godt som vi kan

Sundhedskoordinator, Rannvá Pállson Joensen


Kommunen vil også hjælpe med at identificere nære kontakter, som også bør blive testet og isolere sig.

Kommunen har desuden mulighed for at kontakte borgeren senere i sygdomsforløbet - det kan være for at spørge til, hvordan borgeren trives i isolationen, og om borgeren har brug for hjælp til at handle ind eller andre praktisk gøremål.

- De fleste er glade for at høre, at vi gerne vil hjælpe dem med rådgivning og vejledning i en svær tid. Ikke alle borgere har et stort netværk, så derfor er det vigtigt, at de ved, at vi står klar til at hjælpe dem, så godt som vi kan, siger sundhedskoordinator Rannvá Pállson Joensen.

Den nye indsats i Ishøj Kommune begyndte den 25. januar og kører alle ugens syv dage, men forventes at slutte sidst i juni.

Indsatsen sker efter, at regeringen og KL i midten af januar har aftalt, at kommunerne kan spille en større rolle i smitteopsporingen.

Aftalen betyder helt konkret, at kommunerne kan få adgang til oplysninger om, hvem, der er smittet i kommunen, så kommunen blandt andet kan ringe op til smittede, eller i andre tilfælde tage fysisk ud til borgere og følge op på isolationen.

De nærmere rammer for indsatsen aftales konkret mellem den enkelte kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik