Smart: Borgerne slipper for tidsbestilling hos Borgerservice

Det er blevet nemmere og mere fleksibelt for borgerne i Ishøj, når de skal hente eksempelvis deres nye pas eller kørekort på Borgerservice.

01:07

Se, hvordan de nye pas-postbokse fungerer i dette indslag.

74 små bokse ved Borgerservice i Ishøj skal gøre livet nemmere for både borgerne og kommunens ansatte.

- Selvom det er helt nyt, har jeg endnu ikke hørt nogle brokke sig over det. Så det tager jeg som et udtryk for, at borgerne er glade for at have fået den her mulighed, og at det gør deres liv nemmere.

Sådan lyder det fra Mette Amdisen (S), der er udvalgsformand for Social- og Sundhedsudvalget som en kommentar på, hvilke reaktioner, kommunen har fået på sine nye udleveringsbokse.

De små bokse er placeret i Ishøj Bycenter foran kommunens Borgerservice, hvor borgerne har fået mulighed for at betjene sig selv automatisk.

Det smarte er jo, at man slipper for at stå i kø

Mette Amdisen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget

Ved at scanne sit sygesikringsbevis og indtaste en sikkerhedskode får borgere adgang til en boks, der indeholder det, de skal afhente - for eksempel pas eller kørekort. Foto: Leif Danielsen/TV 2 Lorry

Det kan eksempelvis foregå, hvis borgerne skal have hentet deres nye pas eller kørekort. 

- Det smarte er jo, at man slipper for at stå i kø i Borgerservice og vente på, at en medarbejder har tid. Det frigører samtidig medarbejdernes ressourcer til nogle andre borgernære opgaver, og det betyder så, at når borgerne henter deres pas, så kan de gøre det, når det passer dem, siger Mette Amdisen.

Læs også Selvbetjening gav færre besøgende - så nu vender bibliotekarerne tilbage

Beskytter mod eventuel smitte

Også hos Borgerservice selv er der glæde over det nye teknologiske hjælpemiddel. 

- På den måde undgår vi personlig kontakt og kan beskytte både borgerne og medarbejderne mod risikoen for smitte. Desuden slipper borgerne for at skulle bestille tid i Borgerservice, siger Claes Steen Jakobsen, der er afdelingsleder i Borgerservice.

Ved at indtaste først sit cpr-nummer og efterfølgende en tilsendt bekræftelseskode, åbner den boks, hvor den pågældende borgers pas eller kørekort er placeret.

Som borger kan man både modtage og sende post  via de nye bokse. Foto: Leif Danielsen/TV 2 Lorry

- Det fungerer således, at når en borger bestiller pas eller kørekort, vil borgeren også blive bedt om at oplyse sit telefonnummer. Når passet eller kørekortet så er klar, vil borgeren få en sms. Efterfølgende får man endnu en sms med en pinkode, som man kan bruge til at åbne én af de 74 bokse, lyder det fra Claes Steen Jakobsen.

På den måde slipper borgerne for at skulle bestille tid hos borgerservice. De undgår samtidig også den menneskelige kontakt, hvor coronavirus kan sprede sig.

- Særligt i den her tid er det jo pludselig blevet ekstra smart, fordi det minimerer kontakten med andre mennesker. Og på den måde er medarbejderne heller ikke ligeså eksponerede for at blive smittet med corona, siger udvalgsformand Merete Amdisen.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik