Opsigtsvækkende meldinger fra borgmester følges af partiledelse

Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp, siger åbenlyst, at han sammen med andre diskuterer, om de skal melde sig ind i andre partier efter at han er blevet afsat som spidskandidat - og det er en usædvanlig taktik.

Hvis man tror, at det kun er i amerikansk politik, taberen af et valg kæmper videre og samtidig udtrykker stor skepsis i forhold til den, der er kåret som vinder, så tager man fejl. Man skal faktisk ikke længere end til Ishøj for at støde på et fænomen, der minder en smule om det amerikanske scenario.

Her har den mangeårige bykonge og borgmester Ole Bjørstorp netop tabt afstemningen om, hvem der skal være socialdemokraternes spidskandidat ved næste års kommunalvalg. Partiets medlemmer har besluttet, at det ikke skal være Ole Bjørstorp, men Merete Amdisen, som leder partiet og formentlig bliver den, der indtager borgmesterkontoret. 

Overvejer andre partier

Det får Ole Bjørstorp til at se sig om efter andre partier at stille op for.

- Jeg diskuterer sammen med andre. Hvad skal vi gøre? Skal vi blive i Socialdemokratiet? Det kan jo godt være meget svært, og der er ikke nogen endelig afklaring på det endnu. Og vi diskuterer også, om vi skal melde os ind i andre partier – og i givet fald hvilke, forklarede han onsdag aften på TV 2 Lorry.

quote Vi følger situationen meget nøje

Henning Bjerre, Formand, Socialdemokratiet Ishøj

Det er meldinger, som partiledelsen i Ishøj følger med stor opmærksomhed.

- Vi følger situationen meget nøje. Der er jo en grænse for, hvor meget man må forhandle med andre partier, siger socialdemokraternes Ishøj-formand, Henning Bjerre, til TV 2 Lorry.

Men partiledelsens analyser af borgmesterens meldinger stopper ikke her. Det handler også om Bjørstorps manglende tillid til efterfølgeren, Merete Amdisen.

I december sidste år udbrød der åbent splid i byrådsgruppen, og Merete Amdisen, der havde siddet som gruppeformand i otte år, blev afsat. Kort efter annoncerede hun, at hun satsede på at blive partiets nye spidskandidat.

En markant kritiker af hende var - og er - borgmester Ole Bjørstorp. På Facebook, skrev han:

"Vi er mange, der ikke mener, at Merete har de lederegenskaber der skal til for at være borgmester. Hun splitter hvor der skal samles, og derfor kunne hun heller ikke fortsætte som gruppeformand", lød meldingen.

Opslaget var skrevet i en situation, hvor borgmesteren pludselig var på vej ud i intern valgkamp. Men nu, hvor han har tabt afstemningen, fortsætter han med at betvivle den nye spidskandidats evner:

- Hun kommer i meget store problemer, det er da ingen tvivl om. For når der ikke er en fælles vej at gå, og hvis man strides om det på forskellig vis, så er det svært. Det har vi andre jo prøvet gennem årene på nogle andre områder. Så det er svært. Det er ikke bare noget, man går ind og gør, lød det fra Ole Bjørstorp i et interview med TV 2 Lorry onsdag aften.

De ord er ikke populære i den socialdemokratiske ledelse

- Der er en grænse for, hvordan man må tale om partiets spidskandidat, lyder det kort fra socialdemokraternes Ishøj-formand, Henning Bjerre, til TV 2 Lorry.

quote Det er temmelig usædvanligt at han så åbenlyst flirter med andre.

Kristian Madsen, politisk kommentator Politiken.

På dagbladet Politiken kalder politisk kommentator Kristian Madsen det for usædvanligt, at Ole Bjørstorp åbent taler om at se sig om efter andre partier.

- Det er den logiske konsekvens, at han søger andre græsgange og afsøger de muligheder der er, når han har lidt nederlag. Men det er temmelig usædvanligt at han så åbenlyst flirter med andre. Jeg kan ikke huske, at jeg har set den slags før, siger han.

Over for TV 2 Lorry afviser Ole Bjørstorp nu, at der er tale om egentlige forhandlinger.

- Der er ikke tale om forhandlinger, men om nogle følere. Hvis jeg var dybt inde i forhandlinger med andre, så ville jeg melde mig ud, siger han.

Ole Bjørstorp har ingen kommentar til det usædvanlige i, at han overhovedet lufter tanker om medlemskab af andre partier.

Og selv om Ishøj ikke er USA, og det forestående valg ikke er et præsidentvalg - så er der endnu et punkt, hvor vestegnskommunen ligner det store land i vest: Afstemningens taber har endnu ikke gratuleret vinderen.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Politik

1_1_Sekvens.00_02_04_19.Still002

play"Jeg håber, vi får en statsminister med mørk hudfarve snart"

20221011-185629-L-4538x2547ma

Udvalg skal drøfte kritik af advokatundersøgelse ved ekstraordinært møde

Daryna Yevpak

playKommune siger undskyld til ukrainere i speget boligsag

20200118-155319-L-1920x1077we

Kommune vil se på, om folkeskoleelever skal møde senere


Ishøj


Forsiden lige nu

Se flere