Nedslidt børneteater får kæmpe milliondonation

Teaterleder og borgmester glæder sig over den flotte donation, som skal puste nyt liv i gammel børneteaterbygning.

I Ishøj ligger der et mindre teater, som gennem 53 år har begejstret børn fra vuggestuer, børnehaver og skoler med forestillinger fra eventyrets univers.

Teaterbygningen er dog ikke blevet moderniseret i større omfang siden 1972, selvom teatrets aktiviteter med årene har nået et helt andet niveau, end nogen havde drømt om.

Bygningen er nu nedslidt og utidssvarende, men ønsket at få den moderniseret og udvidet bliver nu opfyldt ved hjælp af en stor pose penge fra en af landets største og rigeste fonde.

Der er tale om en donation på intet mindre end 37,1 millioner kroner til moderniseringen af Ishøj Teater fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

- Vi er yderst taknemmelige for den kæmpe støtte fra A.P. Møller Fonden. Det er ikke nogen hemmelighed, at vores rammer er temmelig nedslidte, og at vi er vokset ud af dem. Nu kan vi i mange år frem byde endnu flere børn velkommen i eventyrets magiske teaterverden.

- Jeg glæder mig til, at det kan ske i nogle fysiske rammer, som inviterer til gode oplevelser for børnene og et godt arbejdsmiljø for vores medarbejdere, siger Allan Grynnerup, der er leder af Ishøj Teater, i en pressemeddelelse udsendt af Ishøj Kommune.

Donation vil sikre børneteater af høj kvalitet

Donationen sikrer også, at der fortsat kan spilles børneteater af høj kvalitet og ikke mindst den efterfølgende vigtige dialog med børnene om de mange relevante temaer, forestillingerne tager op.

Børn fra mere end hundrede nationaliteter fra både Ishøj og hele Sjælland oplever hvert år forestillingerne og den efterfølgende dialog med børnene om deres oplevelser.

- Vores teater har en helt særlig rolle. For eventyr fascinerer, uanset om dine forældre er født i Uganda eller i Ugerløse. Vi har en helt særlig opgave med at tilbyde fælles oplevelser uanset kulturel eller social baggrund og den vigtige opgave får nu et massivt løft, siger teaterleder Allan Grynnerup.

Donationen kommer i forlængelse af A.P. Møller Fondens mange donationer til gavn for børnene.

En god nyhed for alle sjællandske børn

Inden moderniseringen af Ishøj Teater går i gang, planlægger A.P. Møller Fonden, Ishøj Kommune og Ishøj Teater at afholde en indbudt arkitektkonkurrence.

Udover donationen på 37,1 millioner kroner bidrager Ishøj Kommune med 6,5 millioner kroner til projektets realisering.

Ole Bjørstorp, der er borgmester i Ishøj Kommune, er glad for den flotte donation fra A.P. Møller Fonden, som tilgodeser Ishøjs børn og også mange sjællandske børn.

- For det er en rigtig god nyhed ikke bare for børnene i Ishøj, men for de mange børn fra hele Sjælland, der oplever teatrets forestillinger. Donationen er en stor anerkendelse af teatret, og jeg glæder mig over, at det får et kæmpe løft. Det er en stor gave ikke bare for børn og medarbejdere men for alle, der bor i Ishøj, siger borgmester Ole Bjørstorp i pressemeddelelsen.

Ishøj Teater har 25.000 gæster årligt. I 2019 var der 133 forestillinger på teatrets egen scene samt 48 forestillinger på turné.

Du kan læse mere om teatret nedenfor:

Kort om Ishøj Teater


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

Plejehjemsklovn1

playCirkusklovne måtte ikke optræde. Så lejede de en lift og steg til vejrs

Roskilde Festival

Her kan du komme på festival trods corona-restriktioner

copenhagen historic grand prix

Trods aflysninger på stribe: Motorløb i København gennemfører historisk grandprix

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere