Millionbeløb skal få Vestegnens børn til at opdage kommunens musikfaciliteter

1.13 millioner kroner skal få flere børn i Brøndby, Glostrup og Ishøj til at opdage kommunernes musikalske muligheder.

Mange børn i Brøndby, Glostrup og Ishøj får aldrig glæde af de musikalske oplevelser, der tilbydes i de lokale musik- og kulturskoler. Det skal nyt, stort projekt på tværs af de tre vestegnskommuner lave om på.

- Vi har lige modtaget penge fra det der hedder Grib Engagementet, som er en stor pulje til at lave modelforsøg til, hvordan vi får børn til at have lyst til at deltage i musikalske aktiviteter, fortæller Anna Daub Svanholt, der er kulturskoleleder i Ishøj Kommune.

Kommunerne har fået 1,13 millioner kroner fra Slots- og Kulturstyrelsen. Pengene skal bruges på forsøg med alternative undervisningsformer, som skal vise børnene, at alle kan skabe musik, også børn, som ikke tidligere har spillet musik.

- Ishøj Kommune har et stort og rigt kulturliv, som vi ønsker, at alle børn og unge skal have mulighed for at deltage aktivt i. Med dette projekt har vi fået en enestående mulighed for at udvikle alternative undervisningsformer og blive klogere på, hvordan vi kan arbejde sammen på tværs af institutioner for at få endnu flere børn og unge til aktivt at deltage i lokale musiktilbud, siger Pia Skourup, formand for kultur- og fritidsudvalget i Ishøj Kommune.

Musikken skal møde børnene

Helt konkret vil musikskolerne se bort fra tilmeldinger, kontingent, indkøb af instrumenter og øvetid. Til gengæld vil musikskolelærerne rykke ud på børnenes egen hjemmebane og møde børnene i skoletiden og på fritidsklubber, ungdomsskoler og i lokale kulturhuse.

- Vi starter i folkeskolen, hvor vi har en uge, som hedder den elektroniske skole. Her handler det om at skabe musik på digitale enheder, forklarer Anna Daub Svanholt.

De tre vestegnskommuner søsætter i løbet af 2022 tre musikalske forløb for 4.-7- klassetrin på udvalgte skoler i hver kommune. 

Inddragelse af børnene

Projektet bliver fulgt af Konsulenthuset Fremtidsfabrik, der blandt andet interviewer de deltagende børn og deres familier. Den viden, som bliver indsamlet, vil blive brugt til at udvikle endnu bedre musiktilbud, som er tilpasset børnenes behov.

- Der er bare rigtig meget vi ikke forstår omkring børnenes behov og ønsker, så derfor har vi også stor fokus på at høre, hvad de mener fungerer, og hvad der ikke fungerer for dem, siger Anna Daub Svanholt.

Projektet fortsætter indtil november og forventningerne er allerede fastlagt.

- Vi håber, der er en masse børn og unge, der får en helt masse deltagelse i musikalske aktiviteter, fastslår Anna Daub Svanholt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik