Millionær fra Ishøj efterlod kæmpe arv til politiet: ”Det er meget usædvanligt”

En ny fond skal bekæmpe narkohandel på den københavnske vestegn, efter at politiet har arvet knap fem millioner kroner af en borger.

Det kan godt være, at politidirektøren hos Københavns Vestegns Politi spærrede øjnene op, da han hørte, at politikredsen har arvet et stort millionbeløb fra en nu afdød borger.

Borgeren hed Ejner Christian Christensen og boede i Ishøj, og i hans testamente havde han øremærket intet mindre end 4,7 millioner kroner til politiet, som efter Ejner Christian Christensen ønske skal bruges på bekæmpelse af narkohandel.

For at ære ønsket har Københavns Vestegns Politi derfor oprettet en helt ny fond til formålet, og den er naturligt nok blevet opkaldt efter giveren, så den hedder ’Ejner Christian Christensens fond’, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

- Ejner Christian Christensen har ønsket, at Københavns Vestegns Politi formidler hans værdier til glæde for andre. Det er selvfølgelig meget usædvanligt og noget vi sætter utrolig stor pris på, siger politidirektør Kim Christiansen.

Alle kan søge om legat

Der er netop åbnet for ansøgninger til legatmidlerne for første gang, så har du et godt projekt til bekæmpelse af narkohandel, så kan du altså søge midler fra Ejner Christian Christensens fond.

Der er ansøgningsfrist for at søge legater den 31. december 2020, og godkendte legatmodtagere får besked i starten af 2021.

For at komme i betragtning til midlerne kræver det, at man udfylder et ansøgningsskema, udarbejder en projektplan og fremsætter et budget.

Fondens bestyrelse består af Københavns Vestegns Politis politidirektør, chefpolitiinspektør, stabschef samt næstformanden i kredsrådet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

vandmasser domus vista

playSe de vilde billeder: Sådan så det ud, da sprængt vandrør oversvømmede højhus

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere