Kunstige fuglelyde driver beboere til vanvid - men museumsdirektør kalder det kunst

Et kunstværk på Arken Museum for moderne kunst skaber røre blandt flere borgere i Ishøj.

Hvis du har gået en tur omkring kunstmuseet Arken i Ishøj i løbet af sommeren, så har du nok lagt mærke til nogle anderledes lyde.

De kommer fra et kunstværk skabt af Ann Lislegaard, der sender lydene ud af nogle højtalere - godt gemt i et tilgroet område på et hjørne af Arken. Lydene er fuglelyde fra forskellige uddøde fuglearter.

quote Jeg synes, det er en skam, at man skal lave noget kunstigt i et smukt område som det her. Hvor der i forvejen er nogle lyde af havets bølger og fuglesang

Christine Beck, beboer i Ishøj

Christine Beck, der til dagligt arbejder som sognepræst i Sundby Kirke, går ofte tur på Ishøj strand og har over sommeren lagt mærke til kunstværket. Hun er dog ikke imponeret.

- Jeg forestiller mig, at det skal lyde som nogle tågehorn på færger eller dyrelyde.

Det har hun skrevet om på en lokalgruppe i Ishøj, hvor flere andre også kritiserer lydinstallationen.

Christine Beck synes ikke det passer ind i naturen.

- Det har jo fået mig til at kritisere det, fordi jeg synes, det er en skam, at man skal lave noget kunstigt i et smukt område som det her. Hvor der i forvejen er nogle lyde af havets bølger og fuglesang, siger Christine Beck.

Christine Beck har gået ture med sin hund ved Ishøj Strand i en længere årrække.

Hun ser naturområder som åndehuller, hvor man kan komme at koble af efter en lang og hektisk dag. Derfor er hun heller ikke sådan til at rykke på.

Hvorfor går du ikke bare tur et andet sted end her?

- Det kunne jeg selvfølgeligt også godt, men jeg synes også, man nogen gange skal turde råbe op og sige noget imod den her støjforurening, svarer Christine Beck.

Lydinstallationen har været der siden den 13. maj, og direktør for Arken, Christian Gether anerkender kritikken, men er uenig i, at det er støjforurening.

- Hver gang vi kommer og hører den her lydinstallation fra uddøde fugle, så kommer vi til at tænke nogle nye tanker. Og det er det, vi vil. Uanset om det lige umiddelbart irriterer os. Det gør ikke noget, at vi får sat nyt perspektiv på vores tilværelse, siger Christian Gether.

Lydinstallationen fortsætter frem til den 19. september.

Du kan se TV 2 Lorrys indslag om kritikken af installationen herunder, hvor du også kan høre fuglelydene.

Naturelskere er trætte af kunstmuseet Arken har udendørs højtalere, der laver kunstige hav- og fugle. Hvorfor spørger de? Vi giver dem svar.