Kommune sætter jægere på skarvejagt for at beskytte unik aborre

Ishøj Kommune indsætter jægere for at regulere skarverne ved Store Vejleå. Alt sammen for at beskytte områdets specielle aborrer.

I løbet af december måned vil man kunne spotte skarpskydende jægere med deres blodlugtende hunde, som jager den fiskeædende fugl, skarven. Hunde og jægere søger fuglene i det nedre stykke af Store Vejleå ved Strandparken.

Ishøj Kommune har nemlig igangsat en regulering af de store flokke skarver, der dukker op om vinteren.

Det sker, fordi kommunen ønsker at beskytte områdets aborrebestand, der ifølge Københavns Universitet er lidt udover det sædvanlige. 

- Det, der er specielt med aborrebestanden, er, at den er interessant genetisk set. Brakvandsaborren ved Store Vejleå trives nemlig ved højere saltkoncentrationer, end man tidligere har antaget. Så de har tilpasset sig et meget lokalt miljø. Det vil vi gerne bevare, så derfor passer vi ekstra godt på dem, forklarer Lennie Rotvit, naturforvalter hos Ishøj Kommune.

Målet med reguleringen er dog ikke at reducere antallet.

- Det handler ikke om at reducere bestanden af skarv, men at skræmme dem, så de bliver usikre på lokaliteten, forklarer Lennie Rotvit.

Et nemt festmåltid

Tidligere har store flokke af skarver i vintermånederne ædt store mængder fisk ved særligt sårbare steder i den nedre del af Store Vejleå.

- Når fiskene trækker op i vandløbet af efteråret og vinteren, så har skarven fundet ud af at udnytte de sårbare steder ved sluserne, siger Lennie Rotvit.

Naturstyrelsen har givet tilladelse til reguleringen, som vil blive foretaget i morgentimerne af jægere med gyldigt jagttegn. Jægerne vil være bevæbnet med haglgevær og ledsaget af hunde. 

Svært at kontrollere

Det er ikke første gang, at kommunen forsøger at jage skarven væk. De forsøgte med samme metode sidste år.

- Når tilladelsen udløber, så kommer de formentlig igen. Det er svært at styre. Men vi evaluerer løbende på det, og vi taler med fiskerne bagefter for at høre om, der er en effekt, siger Lennie Rotvit.

Tilladelsen udløber den 31. december i år. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

20180704-121453-A-1920x1263we

18.000 beboere på Frederiksberg behøver nu ikke længere koge vandet

lea wermelin

playMinister går ind i sag om affalds-koks i kommuner: - Kan gå ud over borgerne

60_percent

playNy affaldssortering forsinket i næsten alle Lorry-kommuner

Lynetteholm

playSkåne med hård kritik af Lynetteholm: Frygter store naturødelæggelser

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere