Ishøj-borgmester ser frem til, at flere bliver testet for corona

Ishøjs borgmester hilser statslig taskforce velkommen i kampen mod corona i kommunen.

En statslig taskforce skal hjælpe flere vestegnskommuner, som er hårdt ramt af høje corona-smittetal. Det fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde for få dage siden den 2. november, og det er en beslutning, som Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S) er meget tilfreds med ifølge en pressemeddelelse udsendt af Ishøj Kommune.

- Flere vestegnskommuner, herunder Ishøj, ligger nu igen i top blandt kommuner med flest smittede per 100.000 indbyggere. Vi kan ikke løse problemet med den stigende smitte uden en større indsats end den, vi kan gøre som enkeltkommuner. Der er behov for en ekstraordinær indsats, og det får vi med den nye taskforce, siger Ole Bjørstorp i pressemeddelelsen.

Bjørstorp håber, at taskforcen vil åbne mulighed for, at Region Hovedstaden fortsat kan sende sit mobile testcenter til Ishøj, så borgerne kan blive testet lokalt i kommunen.

Det mobile testcenter har siden starten af juni været på besøg i Ishøj 11 gange fra en dag og op til en uge per sted. Indtil videre er er der foretaget næsten 14.000 coronatests på Ishøj-borgere i og udenfor kommunen. Til sammenligning er der cirka 23.000 borgere i kommunen.

Så frem til færre tests dagen før pressemøde

Selvom Ishøjs borgmester gerne så nogle meget lavere smittetal, mener han, at det er positivt, at flere og flere smittede ved, at de har corona, fordi de bliver testet. Selv siger han, ”at det er vigtigt, at vi fortsat får mulighed for at tilbyde testfaciliteter lokalt, og dermed gør det nemt at blive testet.”

Dagen før pressemødet - den 1. november - sagde Ole Bjørstorp ellers i et interview i Politiken, at en del af forklaringen på de høje smittetal i kommunen, skyldtes at man testede flere borgere end andre steder, og at han efterfølgende så frem til at tallene ville begynde gå ned igen i takt med at man ville teste mindre i kommunen.

Hvorfor tror du det, spurgte Politikens journalist.

”Fordi så tester vi ikke mere. De ekstra testfaciliteter her i kommunen stopper i dag. Det er min tro, at det hænger sådan sammen,” lød svaret

Så du tænker, at smitten sådan set er højere andre steder, end tallene viser i dag. I har bare opdaget det, fordi I har testet mange?

”Ja. Det hænger sådan sammen, ja”, sagde han.

Nu tyder alt imidlertid på, at Ole Bjørstorp gerne vil have så mange som muligt testet, selvom det også kommer til at betyde højere smittetal.

- Jeg er glad for, at så mange borgere er blevet testet indtil videre. Jo flere, der bliver testet, jo større er chancen for, at vi kan undgå yderligere smittespredning. Vi vil ikke risikere en mere udbredt smitte med flere alvorlige corona-tilfælde. Vi har heldigvis været forskånet for udbrud blandt beboerne på vores plejehjem og andre sårbare grupper, siger Ole Bjørstorp.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

astrazeneca

Danmark forsøger at bytte AstraZeneca-vacciner med Pfizer hos andre lande

Himmelev Gymnasium.

Rektor måtte trække glædelig nyhed i land: Trods lav smitte må gymnasie ikke genåbne

20210209-110613-L-1920x1280we

Frivillig vaccination med AstraZeneca er mulig - men bøvlet

20180419-114850-3-1920x1281we

Jernbanecaféen åbner ikke på onsdag: "Det er et værtshus, ikke en restaurant"

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere