Endelig: Skoler og erhvervsliv i Ishøj får lov til at genåbne

Fra onsdag kan eleverne i Ishøj Kommune vende tilbage til en hverdag med skolegang ligesom erhverslivet også kan slå dørene op.

Efter flere måneder med hjemmeskole kan børn og unge i Ishøj Kommune atter se frem til at komme tilbage i skole og SFO.

Det oplyser kommunen på sin hjemmeside.

- Det er super godt, at eleverne kan komme tilbage. Det er ovenikøbet en dag hurtige, end vi havde regnet med. Det er godt, at vi endelig er kommet ned i et smittetal, så vi kan åbne (skolerne, red.) igen, siger Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (Ishøjlisten), til TV 2 Lorry.

Samtidig får også kommunens erhvervsliv mulighed for at slå dørene op. Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Helt konkret betyder det, at liberale serviceerhverv, udvalgsvarebutikker, indkøbscentre, stormagasiner, arkader, basarer, forlystelsesparker og lignende må genåbne fra onsdag.

Desuden må serveringssteder i Ishøj Kommune åbne med de samme restriktioner og retningslinjer sammen med serveringsstederne i resten af landet, der også får mulighed for at åbne fra den 21. april.


Incidenstal er nu under 200 i Ishøj

Genåbningen sker, efter at kommunens såkaldte testkorrigerede incidenstal har været på eller under 200 i tilpas lang tid.

Det testkorrigerede incidenstal er Statens Serum Instituts nye måde at opgøre antallet af smittede per 100.000 indbygger i en kommune.

Med denne korrigering bliver tallet justeret efter kommunens testrate.

Genåbningen betyder ligeledes, at børn fra 0.-4. klasse må komme tilbage på fuld tid, mens elever i 5.-9. klasse skal fysisk tilbage i skole hver anden uge.

I de modsatte uger vil 5.-8. klasse modtage en kombination af fjernundervisning, mens afgangseleverne udelukkende vil modtage fjerundervisning.

Skal fortsat holde smitten nede

Ishøj Kommune har i lange perioder været den kommune i landet med det højeste incidenstal, hvorfor kommunen også – i perioder - har været omfattet af flere restriktioner, end resten af landet.

Styrelsen for Patientsikkerhed har flere gange været med til at sætte ind over for den stigende smitte i kommunen. Blandt andet har styrelsen stemt dørklokker for at informere om smitten.

Derfor understreger Ishøjs borgmester også, at man de kommende uger fortsat vil opfordre borgerne til at lade sig teste og overholde de opstillede restriktioner i forsøget på fortsat at holde smitten nede.

- Vi vil fortsætte med det, som vi hele tiden har gjort, nemlig at få så mange teste som overhovedet muligt. 

- Ellers skal vi overholde restriktionerne. Der er nogle, der har gjort noget ekstra på det sidste, og det skal vi fortsætte med, siger Ole Bjørstorp.

Tirsdag var - det ikke-testkorrigerede - incidenstal i Ishøj Kommune 249, hvilket er det tredje højeste i hele landet, kun overgået af kommunerne Høje-Taastrup og Hvidovre.

Sådan genåbner skolerne i Ishøj

Da skoleeverne i Hovedstadsområdet fik lov til - delvist - at komme tilbage før påske, så gik der meget kort tid, før skolerne Ishøj lynhurtigt lukket ned igen - butikkerne de måtte også lukke igen den 15. april, men i dag kom så meldingen, at Ishøj nu får lov at åbne skoler og kulturinstitutioner - faktisk 1 dag FØR man havde regnet med