Dobbelt op: Banedanmark erstatter fældede træer

En masse træer blev fældet i forbindelse med byggeriet af den nye Ringstedbanen, men Banedanmark har valgt at fordoble og plante to nye træer for hver fældet.

En masse træer blev fældet i forbindelse med byggeriet af den nye Ringstedbanen, men Banedanmark har valgt at doble op og plante to nye træer for hver fældet. Foto: TV 2 Lorry

I forbindelse med etableringen af den nye jernbane mellem København og Ringsted har en masse træer måttet lade livet.

Men det har Banedanmark valgt at råde bod på ved at betale for plantningen af nye træer – og ikke nok med det, så er der doblet op, så der for hvert fældet træ er blevet plantet to nye.

Læs også Danmark planter træer: To nye skove plantes i Hovedstadsområdet - men kun hvis du giver et træ

I alt har Banedanmark finansieret 115 hektar erstatningsskov i forbindelse med byggeriet af den nye jernbane, efter at have fældet 57 hektar frem til indvielsen den 31. maj tidligere i år.

Et af de steder, hvor træerne er blevet fældet i stor stil, er i Ishøj. Men som kompensation kan indbyggerne i Ishøj Landsby glæde sig over, at de nu har fået plantet en stor bunke nye træer.

Alligevel vil landskabet dog i en årrække føles nøgent, da det først er i løbet af et årti, at de mange træer vil kunne opleves som en skov.

Selvom det foregår på Banedanmarks regning, så er det Ishøj Kommune, der selv står for at plante de unge træer.  

- Det, som Ishøj Kommune har fået ud af samarbejdet med Banedanmark, er et stort nyt rekreativt område. Træerne er ikke så store endnu, men man skal have det lidt længere sigte for øje. Om ti år begynder vi at have oplevelsen af skov, som kun bliver højere og flottere som tiden går, siger Nicolai Christensen, der er natur- og landskabsforvalter i Ishøj Kommune.

Svarer til 35 fodboldbaner

I alt er der blevet plantet træer på 26 hektar, som svarer til cirka 35 fodboldbaner, og området har allerede fået navnet "Landsbyskoven", som altså med tiden bliver til en rigtig skov med høje træer.

Ishøj er ikke den eneste kommune, der i den seneste tid, har takket ja til at modtage nye grønne skovområder, da både Brøndby og Høje Taastrup ligeledes er blevet kompenseret. Det samme er tilfældet med Ringsted Kommune, der ligger uden for TV 2 Lorrys område.

Læs også Kæmpe klimadrøm i Albertslund: Vil plante en halv million træer

Samlet set har kommunerne langs den nye bane taget imod 60 hektar ny skov, hvilket godt og vel svarer til det samlede skovareal, der blev fældet for at skabe plads til den nye jernbane.

Derudover kommer yderligere 55 hektar skov, som Miljøstyrelsen har rejst på Banedanmarks regning i Statsskove rundt omkring i landet.

- Lige nu er vi godt i gang med at fordoble det skovareal, vi fældede for at skabe plads til den nye bane mellem København og Ringsted. Vi er stolte af, at vi på den måde er med til at gøre Danmark grønnere med de 115 kvadratmeter ny skov, som vi planter i flere af de kommuner, som banen kører gennem, samt i en række statsskove rundt omkring i landet, fortæller Jette Aagaard, projektdirektør i Banedanmark.

Her betaler Banedanmark for nye grønne områder

Ishøj Kommune 26 hektar

 

Høje Taastrup Kommune: 10 hektar

 

Brøndby Kommune: 2 hektar

 

Ringsted Kommune: 22 hektar

 

Statsskove plantet af Naturstyrelsen på Banedanmarks regning rundt omkring i landet: 55 hektar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik