By plaget af corona: Milishia og ungeråd går til kamp for at sænke smitten blandt unge

I Ishøj Kommune har Ishøj Ungeråd, repræsentanter fra fælleselevrådet og kommunen startet en kampagne, som skal give unge mennesker forslag til, hvordan man kan være sammen på en corona-venlig måde.

Corona-smitten har været haft godt fat i de unge - og især på Vestegnen.

Den seneste uge har cirka en tredjedel af de nye smittetilfælde i Ishøj været mellem 10 til 29 år.

Men i et forsøg på at få smitten blandt de unge ned har Ishøj Ungeråd nu valgt at starte en kampagne, som skal være med til at oplyse og klargøre om reglerne for corona-restriktionerne. Kampagnen går under navnet #Detmåvigodt. 

Formand for Ishøj Ungeråd, Milishia Moradi, mener, at det er vigtigt, at man kommunikerer specifikt til unge, hvad man kan lave under corona.

- Vi får ofte at vide, hvad vi ikke må, så vi synes, at det kunne være en god idé med en liste til unge over ting, som man kan lave sammen, som er corona-venlige, siger Milishia Moradi til TV 2 Lorry.

Som en del af kampagnen vil der blandt andet på onsdag blive uddelt goodiebags på alle kommunens skoler.

Goodiebagen vil indeholde et stofmundbind, et postkort med ti anbefalinger om, hvad der er tilladt at lave under corona og en voucher, som de unge kan bruge på en en biograftur.

Goodiebagsene er blevet pakket af skolernes elevråd.
Goodiebagsene er blevet pakket af skolernes elevråd.
Foto: Milishia Moradi

- Det er ikke altid de unge, der er i fokus i nyhederne, så vi vil rigtig gerne kunne lave noget, som unge fra Ishøj kan være med på. Vi håber jo selvfølgelig også på, at de kan blive klar over risikoen, der er ved at samles mange på gaden eller til fest, siger Milishia Moradi.

Yderligere har Ishøj Ungeråd inviteret til debataften i Kulturium i Ishøj den 10. december. Her vil Mads Steffensen og nogle debattører møde op til en aften, hvor man kan tale om de udfordringer, der kan være for unge under corona.

Kampagnen er løbende, og der vil derfor komme flere tiltag i løbet af vinteren.

Postkortet med bud på, hvad man kan lave under corona.

Ishøj er hårdt ramt

Ishøj har ligesom flere andre kommuner på Vestegnen været hårdt ramt af corona-virus. Smitten florerer især blandt de unge.

Kommunen er blandt de 17 hovedstadskommuner, der er underlagt en række restriktioner - blandt andet skal alle unge mellem 15 og 25 år testes inden jul.

På TV2 Lorry har vi tidligere skrevet om en taskforce, som er blevet udarbejdet af Københavns Vestegns Politi, som i november blandt andet besøgte forskellige uddannelsessteder på Vestegnen og sørgede for, at corona-restriktionerne blev overholdt.