Børn stjæler og ødelægger varer: Nu kommer butiksansat med opråb til forældre

En bog- og legetøjsforretning i Ishøj By Center oplever, at børn flere gange om ugen ødelægger varer, sviner i butikken og jævnligt stjæler. Politiet er i dialog med butikken.

Efterladt affald på butikshylder, ødelagt emballage og forsvundne varer.

Flere gange om ugen oplever Bog & Idé/Legekæden i Ishøj By Center, at børn i en alder på cirka mellem 8 og 12 år ødelægger og kaster med varer, river emballage i stykker, løber i butikken og smider skrald på hylder.

Jævnligt oplever de ansatte også, at varer forsvinder fra butikken, og det ærgrer salgsassistent i Bog & Idé/Legekæden i Ishøj By Center, Camilla Lund Jessen.

- Det er tit, at vi finder, at emballagen er tom, men vi kan ikke se, om det er fordi, varen er taget. Vi kan bare konstatere, at varen ikke er i emballagen, og at varen ikke er i butikken, siger Camilla Lund Jessen, der også bliver bakket af sin butikschef.

- Når emballagen går i stykker eller varen er taget ud af emballagen, så kan vi ikke sælge varen, siger Camilla Lund Jessen til TV 2 Lorry og påpeger, at det mange gange bliver et tab for butikken.

Kan ikke holde øje hele tiden

Ifølge Camilla Lund Jessen har butikken skrevet sedler, hvor der står, at tingene ikke må tages ud af dets emballage, men ikke desto mindre gør børnene det alligevel.

Salgsassistenten er derfor ærgerlig over børnenes opførsel. Hun ønsker nemlig ikke at se sine kunder over skulderen.

- Vi vil ikke gå og mistænke vores kunder for noget. De skal have lov til at se på ting i al den tid, de gerne vil, men vi er nødt til at holde øje med børn, der har været der (i butikken, red.) i længere tid, men det er ikke rart, siger Camilla Lund Jessen og fortsætter:

- Nogle gange holder vi øje med børnene, der har ting i hænderne. Inden vi ser os om, er barnet væk og indholdet er taget, siger Camilla Lund Jessen og påpeger, at de ikke kan gå og holde øje hele tiden, fordi de ikke er så mange på arbejde.

Skal lære at passe på varer

Den dårlige adfærd fra børnene, som ifølge Camilla Lund Jessen udspiller sig for drenge og piger i alle samfundslag, har fået hende til tasterne.

I et opslag i den lokale Facebook-gruppe ”Vores Ishøj” rækker hun ud til forældrene i Ishøj.

Her skriver Camilla Lund Jessen blandt andet, at de ansatte ser en stigende tendens til tyveri og general dårlig opførsel fra de børn, der besøger butikken.

Hun opfordrer derfor forældrene til at tage en snak med børnene om, hvordan man opfører sig i butikkerne.

- Børnene skal lære at passe på varerne, og at man ikke løber i butikken, siger Camilla Lund Jessen.

- Jeg håber også, at forældrene vil tale med deres børn om konsekvenserne af tyveri. Det ville være uheldigt, hvis de tog det med sig i livet, siger hun.

Politiet er på sagen

Ifølge Københavns Vestegns Politi er de opmærksomme på problematikken, og de er nu i dialog med butikken og centervagterne.

- Vi har et tæt samarbejde med centerledelsen samt centervagterne, hvor vi sammen har fokus på de tendenser, der rører sig i centret, siger vicepolitiinspektør Lise Jensen, der er leder i lokalpolitiet i Københavns Vestegns Politi, i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

Politiet påpeger, at man altid kan kontakte dem via 114 eller besøge nærpolitienheden i centret i nærpolitiets åbningstider.

- Det skal være rart og trygt at arbejde og færdes i Ishøj Bycenter, og vi opfordrer altid til, at man kontakter os, hvis man oplever noget utryghedsskabende, lyder det fra Lise Jensen.

Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget