Bilal deler frivilligt værnemidler ud i Ishøj for at forhindre nedlukning

Frivillige coronaambassadører i Ishøj deler gratis værnemidler og information ud for at undgå en mulig nedlukning af hele kommunen.

Bilal Corap er frivillig coronaambassadør i Ishøj, og sammen med tre andre frivillige delte han søndag formiddag værnemidler ud i Strandgårdsparkens område, hvor han også selv bor.

- Vi håber, det her kan være med til at gøre folk opmærksomme på, at vi står overfor en mulig trist udvikling, der gør, at kommunen måske bliver nedlukket, at erhvervslivet får endnu et tab og at børnene kan ikke komme i skole - det vil påvirke alle, siger Bilal Corap TV 2 Lorry. 

quote Det vil påvirke alle

Bilal Corap, frivillig coronaambassadør i Ishøj

Ishøj har igennem flere måneder været hårdt ramt af høje smittetal og nedlukninger. Lige nu står kommunen overfor endnu en mulig nedlukning, hvis ikke det testjusterede incidenstal falder - det tal, der viser antallet af smittede per 100.000 indbyggere de sidste syv dage og samtidig tager højde for antallet af personer, der er testet.  

Det testjusterede incidenstal i Ishøj er søndag 190, og kommunen er dermed den fjerdehårdest ramte i landet.  

Grænsen for automatisk nedlukning er 250. Og selvom grænsen ventes at blive hævet til 300 i den kommende uge, kan Ishøj Kommune ende med at lukke ned, hvis ikke smitten bankes ned inden da.

Morten Juhl Thagaard er frivillig coronaambassadør og deler her en pose værnemidler ud til en beboer.
Morten Juhl Thagaard er frivillig coronaambassadør og deler her en pose værnemidler ud til en beboer.
Foto: Kenneth Ettrup Hansen/TV 2 Lorry

Morten Juhl Thagaard er også frivillig coronaambassadør og bor i Strandgårdsparken. 

- Jeg synes, der er brug for en frivillig indsats. Alle kan hjælpe til med at holde det testjusterede incidenstal nede og holde Ishøj åbent. Først og fremmest for at få brudt smittekæderne og bremset corona, siger han til TV 2 Lorry. 

I de små brune poser, som de frivillige uddeler, er der håndsprit, mundbind, spritservietter og information om, hvor og hvornår man kan blive testet i Ishøj. 

quote Alle kan hjælpe til med at holde det testjusterede incidenstal nede og holde Ishøj åbent.

Morten Juhl Thagaard, frivillig coronaambassadør i Ishøj

De fire frivillige coronaambassadører kender hinanden fra området, hvor de allesammen bor.
De fire frivillige coronaambassadører kender hinanden fra området, hvor de allesammen bor.
Foto: Kenneth Ettrup Hansen/TV 2 Lorry

De fire frivillige coronaamsabaasdører planlægger de næste tre-fire uger at uddele værnemidler og information om testmuligheder hver søndag formiddag og onsdag eftermiddag i området.

- Strandgårdsparken er et område med 515 boliger, og det er rigtig mange mennesker, man kan komme ud til ved at bruge et par timer i løbet af ugen og stå og opsøge folk, siger Bila Corap.