Beredskabet indsættes på Vestegnen: Skal hjælpe med corona-testning

Samtidig med at Beredskabsstyrelsen bliver indsat på Vestegnen, bliver der lavet endnu mere borgernær testning i Ishøj.

Vestegnen som helhed og Ishøj i særdeleshed har haft særdeles svært ved at få bugt med corona-smitten, og derfor har Region Hovedstaden de seneste måneder iværksat en række tiltag for at få testet flere borgere og på den måde bragt smitten ned på den københavnske vestegn. 

Men nu sætter Region Hovedstaden endnu mere tryk på at få testet så mange borgere som muligt, og derfor har regionen nu bedt om assistance fra Beredskabsstyrelsen.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. 

Ifølge planen skal Beredskabsstyrelsen bistå med at få iværksat øget testning på Vestegnen og i Ishøj fra tirsdag og foreløbig ti dage frem, og det er Region Hovedstadens forventning, at hjælpen fra Beredskabsstyrelsen skal gøre det muligt at rykke ud i boligområderne og teste borgere der uden forudgående tidsbestilling. 

I videoen nedenfor kan du se et indslag fra Ishøj, hvor vi ser på kommunens kamp for at knække smittetrykket. 

Det frustrerer forældre til skolebørn, der nærmest mister et hel skoleår.

Eneste kommune fortsat ramt af nedlukning

Samtidig skal hjælpen gøre det muligt at fastholde åbningstiderne i teststedet i Kulturium, hvor der er plads til 1.000 daglige test.

I et forsøg på at få nedbragt smitten gik Ishøj By Center, Bilka Ishøj og Ishøj Kommune onsdag ud og opfordrede borgerne i Ishøj til at handle alene, når de besøger bycentret og Bilka.

- Vi er den eneste kommune i landet, som stadig er ramt af nedlukninger, så det er altafgørende, at vi får nedbragt smittetallet i vores kommune. Vi har allerede iværksat en masse tiltag, men vi kan stadig gøre mere. Vi opfordrer derfor alle i Ishøj til at handle alene, når de besøger bycentret eller Bilka. På den måde kan vi mindske den fysiske kontakt og dermed smitterisikoen, lød det onsdag fra Ole Bjørstorp, der er borgmester i Ishøj.
Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Borgmester, Hørsholm Kommune, Morten Slotved (Kons)

playHørsholms borgmester kræver genåbning: "Vi har inddæmmet smitten"

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Lyntest næse

playNyt hurtigtestcenter åbner i Københavns indre by

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere