Vrede forældre starter underskriftindsamling mod besparelser

Mere end 1000 borgere i Hvidovre har tilkendegivet deres utilfredshed med kommunens planlagte besparelser på børne- og uddannelsesområdet.

30 millioner kroner.

Så meget har et flertal af politikerne i Hvidovre Kommune besluttet, at der over de næste fire år skal spares på børne- og uddannelsesområdet.

Det har nu fået en mere end 1000 borgere til at skrive under på en underskriftindsamling som protest mod de planlagte besparelser.

quote Politikerene lover jo, at der ikke sker nogen forringelser. Men jeg ser klare forringelser. Det kommer til at gå ud over kvaliteten og trivslen for vores børn på skolen.

Demi Erik Pihl Hansen, Borger, Hvidovre

- Politikerene lover jo, at der ikke sker nogen forringelser. Men jeg ser klare forringelser. Det kommer til at gå ud over kvaliteten og trivslen for vores børn på skolen, siger Demi Erik Pihl Hansen, der er en af de mange underskrivere.

Underskriftindsamlingen blev startet af Bent Roldgaard, der er formand for skolekontaktrådet i Hvidovre ogsom med underskriftindsamlingen tydeligt har mærket, hvordan de mange bekymrede forældre frygter besparelserne.

- Mange er rigtigt kede af det, for endnu en gang får lærerne også forringede arbejdsvilkår. Men der er også en, der skriver på indsamlingen, at der bør spares andre steder, da børn er en ressource, vi skal leve af i fremtiden, siger han.

Som vi fortalte for tre uger siden, var Pædagoernes fagorganisation BUPL bekymrede for de besparelser, de kunne se i sparekataloet for børneområdet i kommunen.

quote Jeg vil gerne have, at politikerne er opmærksomme på de mange bekymrede borgere. Jeg håber, at de finder penge til at lade være med at spare så meget på skolerne. Fordi uddannelse er ret vigtigt.

Bent Roldgaard, Kredsfmd., Hvidovre Lærerforening & Initiativtager, Underskriftindsamling

Siden da er der kommet endnu mere brænde på bålet. Den 27. september indgik Socialdemokratiet, DF, SF og Hvidovrelisten en budgetaftale for 2019 - 2022, hvor det er aftalt, at der skal spares 30 millioner kroner på børne og uddannelsesområdet over de næste fire år.

Også Lærerforeningen i Hvidovre er meget bekymret for den kommende budgetaftale- som ifølge formanden kommer til at gå koste 20 lærerstillinger og 7 lederstillinger.

- Jeg kan være bekymret for, at det er støtteundervisning, hjælp til støtteundervisning og det, der kan kan gøre hjælpen til dårligste elever rigtig meget sværere, siger Flemming Ernst, der er Kredsformand for Hvidovre Lærerforening.

I alt skal Hvidovre Kommune ifølge budgetaftalen spare 95 millioner kr. de næste fire år. Her er næsten en tredjedel på børne og uddannelsesområdet. Og forældrene følger sig svigtet af kommunen.

- Jeg vil gerne have, at politikerne er opmærksomme på de mange bekymrede borgere. Jeg håber, at de finder penge til at lade være med at spare så meget på skolerne. Fordi uddannelse er ret vigtigt, siger Bent Roldgaard. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere