Villaejere får støjværn - socialt boligbyggeri må undvære

Langs Holbækmotorvejen er der kun sat støjværn op ud mod villaejerne, mens beboerne i et socialt boligbyggeri må lytte til motorvejslarmen.

Et milliondyrt støjværn langs Holbækmotorvejen gør livet mindre larmende for naboerne.

Men støjværnet er kun sat op på den nordlige side af motorvejen. Nemlig den side der vender ud mod villaejerne, mens beboerne i det sociale boligbyggeri på den sydlige side må undvære.

quote Det er jo desværre ikke bare Hvidovre. Det er jo Rødovre, Herlev og alle kommunerne i den københavnske omegn, hvor der er store problemer med trafikstøj.

Morten Bødskov, politiker, Soc. Dem.

- Vi får al fornøjelsen af motorvejstrafikken hele døgnet rundt. I vores soveværelse kan vi ikke sove med åbent vindue, for så bliver man tosset. Der er konstant støj, siger Flemming Bach, der bor på den larmende side.

I maj måned blev det nye 20 millioner kroners støjværn indviet. En stærk grundejerforening fik politikerne med på ideen, men den anden side har ingen beskyttelse for lyden.

En støjvæg ville ellers gøre underværker for lejlighedsbeboerne, vurderer en ekspert: 

- Nede på terræn vil man med en støjskærm på tre til fire meters højde opleve en betydelig forbedring i forhold til den nuværende situation, siger Claus Backalarz, der er seniorspecialist i DELTA, der arbejder med vibrationer.

Tidligere minister vil have støjværn på begge sider

Den tidligere socialdemokratiske justitsminister, Morten Bødskov, var med til at sikre 20 millioner til støjafskærmning på den nordlige side af Holbækmotorvejen. Han deltog ved åbningen af støjværnet:

- Når man gør det her og kæmper sammen, så kan det lade sig gøre at få millionerne, der kan gøre hverdagen bedre og sikre mindre trafikstøj her i Hvidovre, sagde han ved den 15. maj  i 2017.

Nu er han også klar til at se på larmen på sydsiden.

- Det er jo desværre ikke bare Hvidovre. Det er jo Rødovre, Herlev og alle kommunerne i den københavnske omegn, hvor der er store problemer med trafikstøj. Så vi tager den kamp hver gang, og det vil vi også gøre her, siger han til TV 2 Lorry. 

Støjværn kaster ikke lyden tilbage

Flemming Bach har oplevet, at larmen fra motorvejen er blevet værre, siden støjværnet blev bygget.

- Der har altid været støj, det kommer vi ikke udenom. Men den er blevet mange mange gange forstærket siden støjværnet blev opført på den anden side, siger Flemming Bach.

Men det kan ifølge vibrationsekspert, Claus Backalarz, ikke passe.

Han fortæller, at beboerne i lejlighederne kan opleve, at lyden ændrer sig på grund af støjvæggen, men lydniveauet er ikke blevet højere.

Der er ikke nogen øvre grænseværdi for støj ved eksisterende byggeri. Hvorimod ved nybyggeri må støjen ikke overskride 58 decibel. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere