Tiltalt: Annika sejlede flygtninge til Sverige

Annika Holm Nielsen er blevet tiltalt for menneskesmugling - nu risikerer hun fængselsstraf

Foto: Privatfoto

- Det er jo ikke fordi, vi kommer til at ligge og lave en fast færgeovergang fra en bestemt havn til en bestemt havn. Det kommer til at foregå på nogle måder, hvor vi kan holde os under radaren selvfølgelig.

Sådan har den i dag 26-årige Annika Holm Nielsen tidligere forklaret  til TV 2 Lorry i forbindelse med, at hun ville hjælpe flygtninge til Sverige.

Sammen med tre andre er Annika Holm Nielsen nu blevet tiltalt for menneskesmugling, og hun risikerer en fængselsstraf. 

Læs også Private kører 400 flygtninge til København

Annika Holm Nielsen skal have sejlet 17 flygtninge over Øresund i perioden fra 7. september til 11. september sidste år.

Det har ikke været muligt at træffe hende for en kommentar. Men over for Ritzau kalder hun anklagemyndighedens krav om fængsel helt ude af proportioner.

- Hvis det, vi har gjort, er ulovligt, så er det loven, der er noget galt med, siger hun blandt andet.

- Jeg mener ikke, at det skal være ulovligt at hjælpe mennesker i nød, i hvert fald ikke hvis det ikke er for egen vindings skyld, lyder det fra Annika Holm Nielsen, som til daglig er studerende på Københavns Universitet og samtidig både aktiv i Enhedslisten og i Socialistisk Ungdomsfront. 

Læs også Københavnere hjælper flygtninge ulovligt

I september sidste år sagde Annika Holm Nielsen sådan her til TV 2 Lorry:

- Vi er nødt til at hjælpe de her mennesker, og så må vi tage konsekvenserne bagefter, fordi konsekvensen af ikke at hjælpe de her mennesker er meget, meget større end de mulige konsekvenser, som vi står overfor.

Vi er nødt til at hjælpe de her mennesker, og så må vi tage konsekvenserne bagefter

Annika Holm Nielsen

Annika Holm Nielsen ønsker over for Ritzau ikke at komme ind på, hvor mange hun har sejlet over Øresund. Hun ønsker heller ikke fortælle, hvordan det er foregået, inden retssagen i Københavns Byret begynder den 11. oktober.

En 21-årig mand, der er tiltalt for at sejle tre af flygtningene, risikerer også fængselsstraf, mens de sidste to tiltalte kan få bøder.

Ifølge Udlændingelovens milde paragraf om menneskesmugling kan man blive straffet med bøde eller fængsel i indtil to år, hvis man hjælper en udlænding med ulovligt at rejse ind eller igennem landet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik