Taget er lagt på nyt hospital - og fejres med pølser og kakao

Byggeriet af Nyt Hvidovre Hospital skrider frem. I dag blev det markeret med rejsegilde i betonskelettet for at sige tak til håndværkerholdet bag.

Tilbage i februar 2017 blev de første spadestik til et nyt byggeri taget på en forblæst mark ved siden af det allerede eksisterende Hvidovre Hospital.

Siden da har byggeriet med Nyt Hvidovre Hospital vokset med hastige skridt. Og i dag blev taget lagt på den første del af det store byggeri.

For at markere den byggemæssige milepæl, blev der - traditionen tro - afholdt rejsegilde, hvor hospitalet, som tak til håndværkerteamet, inviterede på pølser og kakao inde i selve betonskelettet.

- Håndværkerne bliver stolte over hvad de har udført. I bund og grund er et rejsegilde jo bygherrens måde at sige tak til håndværkerne på, for at de har bygget hans hus. Så det er en gammel tradition, men det er en, som folk sætter stor pris på, fortæller Thomas Darmer, der er seniorprojektchef i LM Byg.

 

Et skridt nærmere fremtidens hospital

Region Hovedstaden investerer i de her år hele 15 mia. kr. i syv nye hospitalsbyggerier, hvor den nye afdeling på Hvidovre Hospital er én af dem. 

Byggeriet er finansieret med ca. 1,7 mia. af Statens Kvalitetsfond og Region Hovedstaden. Målet med det nye hospital er, at forbedre borgernes møde med sundhedsvæsenet. 

I den nye 32.000 m2 store hospitalsbygning kommer der, udover de 250 nye patientværelser, til at være en helt ny fælles akutmodtagelse, en ny hjerteafdeling, en ny børneafdeling og et nyt barselsafsnit med adgang til neonatalafsnit. 

Den nye afdeling forventes at være klar til at blive taget i brug i løbet af foråret 2020. 

Den nye afdeling på Hvidovre Hospital forventes at blive taget i brug i løbet af foråret 2020.
Den nye afdeling på Hvidovre Hospital forventes at blive taget i brug i løbet af foråret 2020.