Støveksplosion på Avedøreværket: Flammerne tog aldrig fat

Det var en støveksplosion, der tirsdag aften fik brandalarmen til at gå på Avedøreværket i Hvidovre. Heldigvis gjorde brandvæsenet, som de havde øvet.

Avedøreværket er et kraftvarmeværk, der ligger i Hvidovre. Tirsdag opstod der brand på et transportbånd. Foto: Jeppe Bjørn Vejlø, Scanpix

Det er ikke første gang, at Avedøreværket rammes af en brand, men da brandalarmen igen lød tirsdag, gik alt, som det skulle. 

- Alt har fungeret til et UG.

Avedøreværkets kraftværkschef, Niels Christian Kjær fra Dong Energy

Brandalarmen blev udløst af af en støveksplosion i et lukket transportbånd til træpiller. 

Ifølge Avedøreværkets kraftværkschef, Niels Christian Kjær fra Dong Energy, medførte eksplosionen en vældig trykbølge af støv og gnister, som pressede sig ud i begge ender af transportbåndet. 

Det skriver Ingeniøren. 

Heldigvis fik gnisterne aldrig fat på træpillerne, fordi eksplosionen havde ædt alt ilten, så ingen flammer kunne opstå, forklarer Niels Christian Kjær.  

Læs også Eksplosion på Avedøreværket: Silo med træpiller brænder

Alt klappede

Avedøreværket blev også ramt af en større brand i 2012, hvor der i modsætning til denne brand var åbne flammer i 50 meters højde i både den store og lille træpillesilo. 

Siden da har man trænet brandvæsnet, og det var en af grundene til, at det endte knapt så fatalt som sidst, mener Niels Christian Kjær. 

- Alt har fungeret til et UG. Det gælder for eksempel sprinklerne og det eksplosionshæmmende udstyr i form af sand, der vælter ned på transportbåndene. Og så vidste brandfolkene præcist, hvad de havde at gøre med denne gang, siger han. 

Det er endnu uvist, hvad der forårsagede eksplosionen på transportbåndet. 

En eksplosion på et transportbånd fik brandalarmen til at lyde. Foto: Local Eyes

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik