Snart er der gaderæs i Storkøbenhavn - og det er helt lovligt

Der bliver både brændt gummi og masser af benzin, når det første af tre lovlige gaderæs afholdes i Hvidovre Kommune i næste uge.

Foråret har efterhånden fået et fornuftigt tag i Danmark, og det betyder biltræf nærmest hver uge rundt omkring i Danmark.

Nogle bilister har dog ikke nok i at vise deres biler frem - de vil også køre ræs, og det kan ikke gøre lovligt særlig tit.

Men snart kan typer med hang til lugten af benzin og brændt dæk igen få stillet deres behov på helt lovlig vis i Storkøbenhavn.

Det sker, når det første af tre lovlige gaderæs i 2019 finder sted på Avedøre Holme i Hvidovre Kommune i næste uge.

Det skriver Racedays.dk i en pressemeddelelse.

- Lovligt gaderæs i Storkøbenhavn har været efterspurgt de senere år, da deltagerne mangler et sted, hvor de kan dyrke deres sport og interesse for biler i fred for politiet, skriver de, hvorefter der langes ud efter Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler, som tidligere har udtalt, at han ikke ser mulighed for, at gaderæsene skal være lovlige i Storkøbenhavn.

- Heldigvis er virkeligheden en anden, skriver Racedays, som afholder det første af tre lovlige gaderæs på Avedøre Holme den 4. maj fra klokken 14 til 20.

Der sættes stopper for ulovlige ræs

TV 2 Lorry har tidligere fortalt om, hvordan Ishøj Kommune i april måned forhindrede et varslet gaderæs på Striben i Ishøj ved at opsætte betonklodser, som forhindrede de fartglade bilister i at bruge arealet til at køre om kap.

- Vi kan ikke forhindre arrangementet, for det er ikke i sig selv ulovligt at køre bil. Men jeg mener ikke, at vores veje skal bruges til at køre ræs på. Det må de finde nogle andre steder på nogle lukkede baner at gøre, sagde Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp, soc.dem., i den forbindelse.

Efter noget tid i området ved Ishøj rykkede arrangementet til en stor parkeringsplads på Helgeshøj Allé i Høje-Taastrup, hvor der ankom yderligere et større antal biler. Her bad ejerne af parkeringspladsen dog politiet om at fjerne forsamlingen.

Artiklen fortsætter under videoen

Forår er også sæsonstart for fænomenet gaderæs som foregår mange steder i hovedstadsområdet, men flere kommuner vil nu have stoppet bilentusiasterne

 

Kørere risikerer ingen bøder

Ved det lovlige ræs dystes der på en 201 meter lang strækning med efterfølgende 300 meter til nedbremsning.

Når bilerne gasser op på Avedøre Holme den 4. maj er færdselsloven samtidig sat midlertidigt ud af kraft, så ingen risikerer hverken bødestraffe, klip i kørekortet eller konfiskerede biler.

- Formålet med streetrace arrangementerne er først og fremmest at fremme sikkerheden for kørerne og for tilskuerne. Eksempelvis stiller Racedays.dk krav om, at kørerne altid har styrthjelm på når der køres.

- Tilskuerne er afskærmet ved hjælp af betonklodser. Men alligevel kommer tilskuerne helt tæt på bilerne – ligesom til de ulovlige gaderæs, skriver Racedays.dk

Foruden det lovlige ræs i maj, afholdes der både lovlige gaderæs den 24. august og 13. september.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

oestbanen.1

SF og Venstre går til høring om Østbanen - dybt uenige om finansiering

Fartgrænser

playVille sænke hastighed på vej med institution - men politiet sagde nej

Borgmestre i fælles kamp

Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere