SF og DF i fælles front: Vi vil have metro til Vestegnen

Folketingskandidater fra Dansk Folkeparti og SF giver håndslag på, at de vil arbejde for at få en metroforbindelse til Hvidovre Hospital.

Inden for politik må det høre inden for normafvigende adfærd, så SF og Dansk Folkeparti lancerer fællespolitiske visioner.

Ikke desto mindre er det tilfældet i Københavns Omegns Storkreds, hvor de to partier fra hver sin fløj nu er gået sammen om at arbejde for at skaffe en metroforbindelse til Hvidovre Hospital.

Netop foran hospitalet mødtes Serdal Benli, SF’s spidskandidat i valgkredsen, sammen med folketingsmedlemmet Mikkel Dencker fra Dansk Folkeparti for at give hinanden håndslag på den politiske vision.

- En metroforbindelse er godt for den kollektive trafik, godt for den grønne omstilling og godt for alle de mennesker, der bor her i området, siger SF’s Serdal Benli.

Især Hvidovre Hospital, der de kommende år moderniseres og udbygges til at tage imod endnu flere patienter, er en stor årsag til, at de to kandidater vil arbejde for en metroforbindelse.

- Der vil i fremtiden blive endnu mere transport til og fra hospitalet med patienter, personale og pårørende. Vejnettet rundt om kan ikke mere, så der er brug for alternativer, og der er metroen en rigtig god løsning, siger Mikkel Dencker (DF), der udover at være folketingsmedlem også er Viceborgmester i netop Hvidovre.

Partifarver udviskes

Dermed lægger de to folketingskandidater sig på linje med to socialdemokratiske borgmestre på Vestegnen, der i sidste uge udsendte et fælles ønske om en metrolinje fra den kommende Ny Ellebjerg Station til Hvidovre Hospital.

Hvis det ønske skal opfyldes, så kræver det, at partifarverne udviskes til fordel for et samarbejde på tværs af fløjene, forklarer de to kandidater.

- Det er en sag, som skal løftes på tværs af partierne, hvis det skal lykkes på Christiansborg. Vi skal jo finde et flertal, og det her er et fornuftigt projekt, hvor vi ikke skeler så meget til partiernes farver, men det handler i stedet om at finde et realistisk flertal, der vil arbejde for det her, siger Serdal Benli.

Serdal Benli (tv) fra SF og Mikkel Dencker (th) fra DF vil arbejde for at realisere en metroforbindelse til Hvidovre.
Serdal Benli (tv) fra SF og Mikkel Dencker (th) fra DF vil arbejde for at realisere en metroforbindelse til Hvidovre.
Foto: Morten Bisgaard - TV 2 Lorry

I 2021 skal Hvidovre Hospital stå færdigombygget som et af landets nye supersygehuse.

Hvert år er der over 516.000 ambulante patienter og omkring 200.000 besøgende, som gæster en indlagt på hospitalet. Desuden skal 5.200 medarbejdere dagligt til og fra arbejdet på hospitalet.

Alt i alt betyder det, at omkring 10.000 personer har brug for at komme til og fra Hvidovre Hospital dagligt.

Mulig metroforbindelse til Vestegnen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Coronavirus grafik

Borgmester og blå blok taler dunder mod model for nedlukning: "Skrot den fuldstændig"

Nye retningslinjer for altaner

Altan-debatten raser og nye regler forhandles: Beboere frygter det værste

tomas breddam

Kaffetørstig borgmester inviterer borgerne til møde

20161206-154958-3-1920x1277we

Tidligere cykelstjerne går ind i politik: ”Jeg er ikke prototypen på en klassisk politiker”

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere