Pressede borgmestre: Det ville være godt at se på mere lempelige krav til isolation

Borgmestrene i Hvidovre og Rudersdal mærker konsekvenserne af corona i kommunens tilbud. Derfor kommer de med en appel til Sundhedsstyrelsen, så det er muligt at holde kommunernes pasningstilbud åbne.

Corona-smitten gør det svært for kommunerne at holde åbent i daginstitutioner og kommunale tilbud. Enten er medarbejderne i isolation som nærkontakter, eller også er de selv syge. 

Derfor støtter borgmestrene i både Rudersdal og Hvidovre nu et forslag fra Kommunernes Landsforening og Dansk Industri om det akutte behov for at se på reglerne om syv dages isolation, som TV 2 Lorry fredag fortalte om.

I Hvidovre kæmper de med tusindvis af smittede og landets højeste incidenstal. 

- Det er ret voldsomt. Vi er virkelig pressede, og vi har rigtig mange smittede, siger Hvidovre-borgmester Anders Wolf Andresen fra SF. 

Hver femte er sygemeldt

I sidste uge lød sygefraværet på mellem 20 og 22 procent i kommunens 29 dagtilbud. Og det har store konsekvenser for både ansatte, børn og forældre. 

- I sidste uge havde vi fire steder, hvor vi måtte forkorte åbningstiden. Det kommer vi også til i næste uge, fortæller Anders Wolf Andresen og fortsætter: 

- Aktuelt er vi ved at skrive ud til forældre i ét dagtilbud, hvor vi ikke har flere raske pædagoger tilbage. Alle er hjemme. Så der rykker vi ud med pædagogiske konsulenter oppe fra rådhuset, supplerer borgmesteren i Hvidovre Kommune. 

Dagtilbuddene i Hvidovre kæmper med højt sygefravær blandt de ansatte som følge af coronasmitte.
Dagtilbuddene i Hvidovre kæmper med højt sygefravær blandt de ansatte som følge af coronasmitte.
Foto: Leif Danielsen/ TV 2 Lorry

Vil have Sundhedsstyrelsen på banen

Den er den svære situation i kommunerne, som nu får Hvidovres borgmester og borgmesteren i Rudersdal Kommune til at komme med en stærk appel til Sundhedsstyrelsen. 

For det vil kunne hjælpe kommunerne, hvis medarbejdere, der har været syge med corona, får lov til at vende hurtigere tilbage til arbejdet. Vel at mærke hvis de er blevet raske igen, ikke har symptomer og det er sundhedsfagligt forsvarligt. 

Rudersdal-borgmester Ann Sofie Orth fra Konservative: 

- Jeg synes, at de sundhedsfaglige, der har forstand på det, bør give det lige en tur mere i maskinen for at se, om det virkelig er nødvendigt, fortæller borgmesteren med henvisning til den lange selvisolations-periode.

Hvis medarbejderne kan vende hurtigere tilbage til deres arbejde, kan det lette presset på flere af kommunens tilbud, hvor man lige nu mangler de mange medarbejdere, der altså er hjemme, fordi de er syge med corona eller nære kontakter. 

Borgmester i Rudersdal Kommune, Ann Sofie Orth, vil gerne have Sundhedsstyrelsen til at se på anbefalingerne til isolation igen.
Borgmester i Rudersdal Kommune, Ann Sofie Orth, vil gerne have Sundhedsstyrelsen til at se på anbefalingerne til isolation igen.
Foto: Leif Danielsen/ TV 2 Lorry

Anbefalinger bør ses efter

Lige nu skal en corona-smittet uden symptomer være i selvisolation i syv dage fra den dag, man har taget testen. Hvis personen har symptomer, regnes man som smittefri 48 timer efter, at symptomerne er forsvundet. 

Men de anbefalinger bør ses efter, så medarbejdere, der er raske, og som ikke smitter, kan komme hurtigere tilbage til deres arbejde, mener altså de to borgmestre. På den måde udtrykker de samme ønske som Kommunernes Landsforening og Dansk Industri gjorde tidligere på ugen. 

Nye anbefalinger på trapperne

Det er Sundhedsstyrelsen, der laver anbefalingerne til isolation. Her oplyser styrelsen til TV 2 Lorry, at man er i gang med at se på anbefalingerne. 

Sundhedsstyrelsen nævner også, at der nok kommer en ændring i anbefalingen. Hvad ændringen går ud på, vil styrelsen fortælle om i begyndelsen af den kommende uge.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik