Politi: Tricktyve brugte corona som påskud

Dommer i Retten i Glostrup har fængslet tre mænd og en kvinde i sager om forbrydelser mod ældre i Hvidovre.

Med coronakrisen som påskud har tre mænd og en kvinde i to tilfælde trængt ind hos ældre borgere i Hvidovre, hvor de har begået hjemmerøveri og tricktyveri.

Det mener Københavns Vestegns Politi, og torsdag har en dommer i Glostrup i et grundlovsforhør varetægtsfængslet de fire personer. Det oplyser en anklager.

Røveriet skal være sket 10. maj, mens tricktyveriet fandt sted onsdag. Ofrene var begge i 80'erne.

De fire nægter sig skyldige, oplyser specialanklager Morten Frederiksen fra Københavns Vestegns Politi.

Startede som tyveri og endte som røveri

Hændelsen 10. maj begyndte som et tyveri. Men det udviklede sig til et røveri, fordi offeret blev truet med vold og blev holdt fast og ført rundt på bopælen, mener politiet.

Røveri straffes langt hårdere end tyveri. Men i øvrigt står de fire - såfremt der senere rejses tiltale, og såfremt retten derefter finder dem skyldige - til en hårdere sanktion end normalt.

Det skyldes, at Folketinget har indført skærpede straffe for lovovertrædelser, som bliver begået i forbindelse med coronakrisen.

De tre fængslede mænd er henholdsvis 26, 30 og 32 år. Kvinden er 41. Der er navneforbud for alle i torsdagens retsmøde, som blev holdt bag lukkede døre.

Samarbejde mellem flere politikredse

Anholdelsen skyldes et samarbejde mellem betjente i tre politikredse, Nordsjællands Politi, Midt- og Vestsjællands Politi samt Københavns Vestegns Politi. Det fremgår det af en pressemeddelelse, som blev udsendt tidligere torsdag.

- Sammen med vores nabopolitikredse har vi sat meget ind på at få opklaret de her forbrydelser mod vores ældre medborgere, udtaler politikommissær Tue Lauenblad.

Efterforskningen af sagen fortsætter, oplyser politikommissæren.

Også tidligere har der været tilfælde, hvor tyve har benyttet sig af sundhedskrisen til at få fødderne indenfor hos borgere.

I begyndelsen af måneden fik en 82-årig mand på Lille Strandvej i Hellerup således besøg af to kvinder, der var iført hvide kitler, og som havde masker for munden.

De sagde, at de kom fra kommunen og skulle spritte hans hjem af. Også kontanterne skulle sprayes. Det endte med, at manden mistede sine penge.

TV 2 Lorry har også tidligere fortalt om tricktyve, der vil "sprøjte mod corona" og en kvinde i hvid kittel og mundbind, der under dække af at "skulle tage prøver" i en ældres hjem, stjal både smykker og penge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Rådhus

Borgerservice lukket efter bombetrussel

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere