Patienten, der fik nok: Hospital får hård kritik

Hvidovre Hospital får kritik for behandling af tv-journalist, der selv lavede dokumentar om sit forløb på hospitalet.

Hvidovre Hospital udsættes nu for hård kritik i forbindelse med behandlingen af tv-journalist Michael Bech, der i januar i år blev indlagt på hospitalet med galdesten. Det skriver tv2.dk.

TV 2 viste i september Michael Bechs egen dokumentarfilm 'Patienten, der fik nok', der netop handler om journalistens forløb på Hvidovre Hospital. Filmen blev blandt andet lavet ved brug af skjult kamera.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der nu retter kritik mod Hvidovre Hospital. Styrelsen har gransket Michael Bechs behandling, og vurderer samlet forløbet til at have været 'under normen for almindelig anerkendt faglig standard.

Styrelsen fremhæver blandt andet, at Hvidovre Hospital var for lang tid om at iværksætte relevante undersøgelser.

'... vi må konstatere, at der er grundlag for at undskylde behandlingen. Vi går nu i gang med at gennemgå afgørelsen i samarbejde med afdelingen og ser på, hvad vi kan lære af den, siger hospitalsdirektør Anders Agger i en skriftlig udtalelse til TV 2.

Michael Bech var indlagt på Hvidovre Hospital i 17 dage uden at få en diagnose. Han blev undervejs tilset af mindst 21 læger. Først da han henvendte sig til et privathospital fik han en diagnose. Det lange forløb resulterede i, at Michal Bech fik en potentielt livstruende galdevejsbetændelse.

-Vi er tilfredse med afgørelsen, for den understreger, at sygehusene har en forpligtelse til at foretage en god og hurtigt udredning, siger Lars Engberg, der er formand for interesseorganisationen Danske Patienter, til TV 2.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

3

playHelga og Lars sælger Valby-villa for at bygge drømmehus på 43 kvadratmeter

def_thumb,50_percent

playHundredevis af unge samlede sig i Kongens Have - men ingen regler blev brudt

Kødbyens Fiskebar

Restaurant har fået 332 bookinger: - Vi er klar

Opholdsforbud på Christiania

playOpholdsforbud på Christiania ophæves

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere