Nu får Hvidovre sin bymidte

Konkurrence afgjort: Københavnsk tegnestue skal udforme Hvidovres kulturelle centrum

I løbet af få år skal Hvidovre Kommune have et helt nyt kulturelt bycentrum. Byen har allerede i dag Risbjerggård, der bruges som kulturhus, men den gamle bygning er utildssvarende og lever ikke op til de krav, der stilles til et moderne kulturcentrum. Kommunen har i adskillige år været præget af uenighed om, hvad der skal ske på stedet - men nu er der endelig fundet en løsning.

Det kommer efter en arkitektkonkurrence, hvor Hvidovre kommune indbød fem firmaer til at deltage, og det er et konsortium med københavnske Vandkunsten i spidsen, der løber med sejren. I gruppen er også virksomhederne Orbicon og AIX Arkitekter AB.

Offentliggørelsen af projektet fandt sted i dag på Hvidovre Rådhus, og det står nu klart, at en del af den gamle Risbjerggård bliver bevaret - idet forhuset fra den gamle gård bygges sammen med fire nye bygninger af forskellig størrelse, som kan huse et hav af forskellige aktiviteter.

En hård nød at knække

-Efter mange års drøftelser har vi nu nået endnu en vigtig milepæl i udviklingen af Hvidovre Bymidte, og I har kastet jer over en opgave, som ikke var helt let. Kommunalbestyrelsen har et ønske om at skabe et kulturelt centrum, hvor dele af Risbjerggård bevares og forandres over tid. Det er en hård nød at knække, og I er hver især kommet med gode bud på den del af opgaven. Vi har dog peget på Vandkunstens projekt som vinder, og med dét vil alle - både brugere og publikum, børn, voksne og ældre kunne have samvær og fællesskab til alle tider og på nye måder i et hus, som Hvidovre vil få stor glæde af mange år frem, lød det fra borgmester Helle Adelborg (soc.dem), til de fem firmaer, da vinderen i dag blev kåret.

Klar i 2022

Til efteråret går projekteringen af det nye kulturcenter i gang - og her kan der - skriver Hvidovre Kommune - foretages mindre justeringer af projektet. Efter planen skal det stå færdigt i foråret 2022.

De fem vinderprojekter er blevet vurderet af en dommerkomite, hvor der sidder arkitekter, politikere, borgere og kommunale embedsfolk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere