Lokalpolitikere vil kompensere for skandalebyggeri

Naboerne til det ulovligt opførte byggeri i Hvidovre kan ikke få dækket deres advokatregninger, men det kan ikke være rigtigt, mener en række lokalpolitikere.

02:30

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Det ulovlige byggeri på Gl. Køge Landevej er ved at blive revet ned, og naboerne står tilbage med en advokatregning på 60.000 kroner, som de ikke kan blive kompenseret for.

- Jeg synes jo, det er rystende, at vi står her med en gigantisk regning på noget, som vi slet slet ikke har nogen skyld i, siger en af naboerne, Kenneth Bak.

Hvidovre Kommune påtager sig det fulde ansvar for det ulovligt opførte byggeri, som udløste en erstatning på 9,5 millioner til bygherren.

Men kommunen må ikke refundere borgeres udgifter til advokat, når kommunen ikke er pålagt et erstatningsansvar - og det er kommunen ikke i denne sag.

Den udlægning af den såkaldte kommunalfuldmagt er borgmesterens konservative kollega i kommunalbestyrelsen ikke enig i.

- I den her sag mener jeg, at det er kommunens ansvar, at de her borgere bliver nødt til at tage en advokat. Fordi ellers var der ikke sket noget som helst. Derfor mener jeg også, at det må være oplagt, at de skal hjælpes af med den advokatregning, siger Sten Ørskov.

Sten Ørskov bakkes op af andre medlemmer af kommunalbestyrelsen, som vi har talt med.

I dag har Ørskov kontaktet den konservative folketingsgruppe for at bede medlemmerne på Christiansborg vurdere erstatningsspørgsmålet i forhold til naboerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik