Legehelte uddeler hjælpepakker til indlagte børn

Ekstraordinært mange børn bliver indlagt med RS-virus. Nu kommer Legeheltene og Kreaheltene til undsætning med hjælpepakker, der skal underholde og glæde de indlagte børn i isolation på Herlev og Hvidovre Hospital.

Siden starten af sommeren har den smitsomme luftvejsinfektion kaldet RS-virus fået et ubehageligt godt tag i særligt børn. Så godt, at der siden sommer har været tale om en decideret epidemi, med rekord mange tilfælde af indlagte børn med virussen.

De fleste tilfælde er hos børn i alderen 1-4 år. 

For de indlagte børn og deres forældre, som lever isoleret på hospitalsstuerne, kan dagene være utroligt lange. Derfor kommer Legehelte og Kreahelte nu til undsætning med hjælpepakker, som skal underholde og glæde børn og forældre, mens de er indlagt. 

Hvem er Legeheltene og Kreaheltene?

- Legeheltene og Kreaheltene er sat i verden for at gøre tiden på hospitalet lidt sjovere og mere aktiv for de børn, der er indlagt. Derfor vil vi også gerne gøre vores for at bringe lidt glæde og smil ind til de børn og forældre, som i øjeblikket er isoleret og går igennem en svær tid. Det kan hjælpepakkerne forhåbentligt lægge op til ved at indbyde til små øjeblikke med oplæsning og hygge, siger Henriette Madsen i en pressemeddelelse, der er generalsekretær for Børneulykkesfonden, som står bag Legeheltene og Kreaheltene.

Hjælpepakkerne indeholder blandt andet børnebogen ”Charlie”.
Hjælpepakkerne indeholder blandt andet børnebogen ”Charlie”.
Foto: Børneulykkesfonden


Plads til kreativitet og leg

Legheltene og Kreaheltene holder til på flere af landets sygehuse, hvor de skaber et frirum for de indlagte børn med plads til kreativitet og leg. 

Hjælpepakkerne indeholder børnebogen ”Charlie”, lidt godt til ganen samt en personlig hilsen fra Legeheltene og Kreaheltene. Pakkerne skal med andre ord indbyde til samvær, kreativitet og fantasi.

Idéen til hjælpepakkerne opstod, fordi det ikke er muligt for Legeheltene og Kreaheltene at besøge de mange isolerede RS-virusramte børn. Men det skal altså ikke afholde heltene med de krøllede hjerner og store hjerter fra at gøre noget for at lette humøret hos de mange indlagte børn.

De RS-ramte børn og deres forældre får lidt glæde i en ellers svær tid.
De RS-ramte børn og deres forældre får lidt glæde i en ellers svær tid.
Foto: Børneulykkesfonden