Kommune træt af ulovlige parkeringer: Nu vanker der

En ny kommunal parkeringskontrol i Hvidovre går i gang fra årsskiftet. Bilister risikerer derfor bøder, hvis de parkerer ulovligt.

Det kører ikke alt for godt for mange af bilisterne i Hvidovre.

Ifølge kommunen holder der ofte biler ulovligt parkeret flere steder på offentlige veje og pladser, og derfor er der netop blevet indført en ny kommunal parkeringskontrol fra den første januar i år.   

quote Vi indfører parkeringskontrollen, fordi vi tror på, at det kan være med til at skabe en bedre parkeringskultur hos visse bilister.

Helle Adelborg, borgmester i Hvidovre, soc.dem.

Tidligere har det været en politiopgave at sørge for, at parkeringsreglerne i Hvidovre blev overholdt. Men ifølge kommunen har politiet valgt nedprioritere den opgave overalt i landet, og derfor tager kommunen sagen i egen hånd.

Hensigten er dog ikke indtjening til kommunekassen, men derimod blot at sikre trafikale hensyn, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Der er mange bilister, som ikke altid lige parkerer bilen lovligt. Nu begynder det at få konsekvenser, og man risikerer altså en bøde. Vi indfører parkeringskontrollen, fordi vi tror på, at det kan være med til at skabe en bedre parkeringskultur hos visse bilister, siger borgmester Helle Adelborg, soc.dem.

Hvidovres kommende parkeringsvagter vil kun operere på offentlige veje og pladser og altså ikke have noget med parkeringskontrollen på private områder at gøre.

Parkeringskontrollen kommer efter, at kommunalbestyrelsen tidligere på året besluttede at indføre parkeringskontrol.

Cirka 43 ud af landets 98 kommuner har en kommunal parkeringskontrol.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Borgmestre i fælles kamp

Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere