'Jeg ville ønske, vi kunne få 75 år mere'

Jon og Rita Magnusson blev gift i starten af 2. verdenskrig. I dag kunne de fejre atombryllup i deres hus i Hvidovre.

Jon og Rita Magnusson har været sammen længere end de fleste. Når man kan fejre atombryllup, har man nemlig været gift i hele 75 år.

Hver dag spiller Jon saxofon for Rita. Musik har altid spillet en rolle i ægteparrets liv - faktisk mødte de hinanden en dag, Jon var ude med sit orkester.

- Lige pludselig blev der helt stille i salen. Jeg kigger mig sådan omkring. Henne i døråbningen, der står en drømmepige. En rigtig drømmepige med et dejligt smil, og hun står sådan og kigger, som om hun ikke ved, hvor hun skal gå hen, siger Jon Magnusson.

Rita gik selvfølgelig hen til Jon, og det var starten på deres liv sammen. De blev altså gift for 75 år siden i dag. Det var med kongebrev, for Rita var kun 16 år - men allerede gravid.

- Det var jo sådan, at vi havde krigstid. Og det var med sorte gardiner, og vi havde ikke andet at lave end at være sammen altid, og så sker den slags jo altså, siger Rita Magnusson.

Rita er 91 år og Jon er 96 år. Ifølge Danmarks Statistik sker det kun otte gange om året, at et par kan fejre atombryllup i Danmark.

link

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik