Hvidovre Strandpark får international anerkendelse

Hvidovre Strandpark er på forsiden af det internationalt anerkendte WLA Magazine. Her hyldes anlægget, der er inspireret af strukturen i hvidkål.

-  Det minder om den måde en bølge løber ind over stranden på. Sådan ujævnt. Det er meget smukt, det de har lavet, siger Kirsten Hierscher, der bor i Hvidovre og selv er bruger af strandparken dagligt.

Hun er ude at lufte hund og står ved de bølgede, grå betonelementer, der afgrænser græsset fra sandet ved den børnevenlige Hvidovre Strandpark.

Udformningen af betonelementerne er nu godt nok inspireret af strukturen i hvidkål. Men måske også af bølger. Den landskabelige betonskulptur  er resultatet af et samarbejde mellem billedhuggeren Karin Lorentzen og landskabsarkitekterne i VEGA Landskab. 

Betonelementernes form er inspireret af snitfladerne der opstår, når du skærer hvidkål op.
Betonelementernes form er inspireret af snitfladerne der opstår, når du skærer hvidkål op.
Foto: Niels Knuth Winterfeldt / TV 2 Lorry

God ambassadør for dansk landskabsarkitektur

Hvidovre Strandpark og den nye landskabsarkitektur er kommet på forsiden af det internationalt anerkendte magazin WLA. Et magasin, der er toneangivende blandt landskabsarkitekter verden over.

Her hyldes det som unikt og magasinet fremhæver den særlige kombination af et kunst- og et landskabsprojekt til en strandeng. Betonkanten mellem strandens sand og den gamle strandeng kaldes for "poetisk" i artiklen i WLA Magazine.

- Hvidovre Strandpark er et fornemt eksempel på hvordan man har et samspil mellem en kunstner og landskabsarkitekter. Hvor de sammen skaber en fornemt sted for mennesker, siger Susanne Renée Grunkin, formand for Danske Landskabsarkitekter i dag til TV 2 Lorry.

- Og så er det en ære at være på forsiden af WLA, fortsætter hun.

- Og de kommer dermed til at yde et fornemt ambassadørarbejde for dansk landskabsarkitektur. 

Betonskulpturen er en afgrænsning mellem sandet på stranden og strandengen. Og så kan man legepå den eller sidde og nyde udsigten.
Betonskulpturen er en afgrænsning mellem sandet på stranden og strandengen. Og så kan man legepå den eller sidde og nyde udsigten.
Foto: Niels Knuth Winterfeldt / TV 2 Lorry

Brugbar kunst

Hvidovre Strandpark er også et eksempel på at Danmark i de her år får flere og flere gode eksempler på velintegreret landskabsarkitektur i sårbare kystlandskaber. Noget Susanne Renée Grunkin gerne ser mere af.

Noget af det, der virker med kunst- og landskabsprojektet i forhold til at passe på kysten, er netop Betonkanten. For den beskytter strandengen mod at gå til og holder også på sandet.

Og så kan den bruges til at sidde og lege på for strandens gæster, på den børnevenlige strand. Og det er allerede blevet flittigt udnyttet, trods den kedelige sommer, siger Kirsten Hierscher:

- Der er massere af børnehaver og skolebørn, der er hernede og de er meget glade for den nye strand. Her er godt at lege. Og vi hundeluftere nyder det også, det er så fint, siger hun i dag, inden hun går videre i blæsten langs kysten ved Hvidovre.