Hvidovre Kommune vil have fælles plan for kystsikring

Hvidovre Kommune vil have bedre stormflodssikring - og det skal ske i samarbejde med andre kommuner.

Efter stormen Malik i sidste weekend blev det endnu engang tydeligt, at boligområder i Hvidovre kommune risikerer at blive oversvømmet, hvis vandstanden stiger.

Derfor vil borgmester Anders Wolf Andresen (SF) nu have sat gang i mere samarbejde med kommunerne omkring Køge bugt, for at sikre sig mod kommende stormfloder.

- Vandet kender jo ikke til kommunegrænser. Det nytter jo ikke noget, hvis vi laver et dige her ved Harrestrup Å i Hvidovre, så løber vandet uden om og over i nabokommunen eller bagom og ind til os selv. Så vi har brug for at samarbejde for at undgå oversvømmelser generelt, siger han til TV 2 Lorry.

Han peger på, at det særligt er omkring Kalveboderne, at der er behov for en mere koordineret indsats om stormflodssikring.

- Der kan vandet jo virkelig komme ind ved en kommende stormflod, så der har vi brug for samarbejde om en stor port, og det skal vi bare have fart på nu.

Kalveboderne ligger ved indsejlingen til Københavns havn, og hvor Kalvebodbroen fører motorvejen fra Sjælland til Amager.

Borgmester Anders Wolf Andresen håber på, at der kan etableres et højvandslukke med porte, som skal sikre København og kommunerne omkring mod en stormflod fra syd.

- Og så håber jeg, at vi ret hurtigt kan komme i gang med at lave et roadmap og konkret finde ud af, hvordan vi får lavet sådan en port ude ved Kalveboderne.

Sidste år blev der på opfordring fra Københavns Kommune, Hvidovre Kommune, Tårnby Kommune og Dragør Kommune udarbejdet et visionsoplæg, der kortlægger stormflodssikring og kystudvikling af den sydlige del af Hovedstadsområdet.

Hvad der kommer til at ske er endnu ikke politisk besluttet.

Hvad undrer du dig over?