Husk at barbere hækken: Kommune stiller containere op til haveaffald

For fjerde år i træk har Hvidovre Kommune i samarbejde med en række grundejerforeninger opstillet containere i villakvartererne, så haveejere nemt kan komme af med haveaffaldet.

Alle haveejere kender til det. Ukrudtet skal luges, hækken skal klippes og træer skal beskæres.

Og når det møjsomme slid er overstået, så skal de massive bunker af haveaffald deporteres videre til genbrugsstationen.

Men ikke i Hvidovre, hvor kommunen igen i år har valgt at opstille en række container i villakvarterne, så husejerne let og bekvemt kan komme af med det grønne affald.

Fra fredag den 13. september til og med mandag den 16. september kan borgere i Hvidovre derfor aflevere haveaffald i containere med skiltet ”KLIP DIN HÆK".

I Hvidovre behøver haveejerne ikke selv køre på genbrugsstationen med haveaffald mellem den 13. og 16. september.
I Hvidovre behøver haveejerne ikke selv køre på genbrugsstationen med haveaffald mellem den 13. og 16. september.
Foto: Hvidovre Kommune

Som navnet antyder, så er det også en påmindelse til grundejere om at få styr på hække og træer, så det ikke vokser sig vildt og stort og generer fodgængere og cyklister, der skal kunne færdes uhindret på fortove og cykelstier.

11,6 tons haveaffald sidste år

Hvidovres borgmester Helle Adelborg (A) var med til at starte ”Klip din hæk” i samarbejde med sammenslutning af grundejerforeninger (SGH).

- Idéen startede for godt fem år siden, da jeg holdt et møde med SGH. Vi har tidligere haft udfordringer, hvor borgere klagede over, at man dårligt kunne gå på et fortov, og så blev vi enige om at prøve det her, og det var starten til et godt samarbejde, for nu er det altså fjerde år i træk, at vi tilbyder den her service, siger hun til TV 2 Lorry.

Her kan du se et kort over, hvor i Hvidovre, containerne bliver opstillet. Længere nede i artiklen kan du læse mere om, hvilke veje der er tale om.
Her kan du se et kort over, hvor i Hvidovre, containerne bliver opstillet. Længere nede i artiklen kan du læse mere om, hvilke veje der er tale om.
Foto: Hvidovre Kommune

Sidste år afleverede haveejerne over en weekend hele 11,6 tons affald fordelt i otte containere, og det ser borgmesteren som en stor succes.

- Det er win-win for alle parter. Borgerne er glade for det, fordi de slipper for at skulle køre på genbrugspladsen med deres haveaffald, og så sparer vi sådan set også bilkørsler og al den bilos. Og så er det ikke mindst en god service til de ældre borgere, som kan have svært ved det, men så bliver det lidt nemmere, at man kan tage lidt ad gangen, fordi der står en container nede på gadehjørnet.

- Nu er det ikke alle grundejerforeninger, der er med, men det er trods alt nogle af de største, som dækker en god del i kommunen, og her er der åbenbart en masse haveaffald, som borgerne skal af med, siger Helle Adelborg.

Containerne bliver sat op følgende steder:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere