Eksplosion af rotter i Hvidovre: "Det, vi oplever nu, er ekstremt"

Hvidovre Kommune får i øjeblikket mange henvendelser fra borgere, som har set rotter. Ventetiden på et besøg af rottebekæmperne er tre til fire uger.

Foto: Jørgen Kirk/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Hvis du bor i Hvidovre og for nylig har haft besøg af ubudne gæster i form af rotter - ja, så er du ikke alene. 

Kommunen oplyser på sin hjemmeside, at man har oplevet en eksplosion i  rotteanmeldelserne.

Læs også 10 ting du virkelig ikke vil vide om rotter

Fra midten af marts og frem til midten af maj er der faktisk kommet omkring 50 procent flere, end der plejer på denne tid af året. 

- Vi plejer at have ekstra travlt om foråret, hvor borgerne kommer ud i deres haver og opdager, at der er nogle uønskede gravere, der er flyttet ind i skure, under hønsehuse, under terrasser og andre steder i haverne. Så vi er vant til en stigning i rotteanmeldelserne om foråret.

- På grund af den milde vinter havde vi også forventet, at der ville blive flere rotteanmeldelser i år. Men det vi oplever nu er ekstremt, lyder det fra Connie Nielsen, der er driftsleder i Vej og Park i Hvidovre Kommune, i en pressemeddelelse.

Læs også Rotter i Folketinget: Restaurant lukket

Corona-oprydning en del af årsagen

Den milde vinter er dog formentlig ikke hele forklaringen. Coronakrisen har måske også en betydning, for mange har været hjemsendt og har haft lidt ekstra tid til at nusse rundt i hus og have og dermed opdage rotterne.

- Husejernes store oprydningstrang, som vi oplever i denne tid, betyder, at der bliver spottet mange rotter. Det er rigtig godt, at det bliver opdaget og meldt, så vi kan tage os af det, siger Connie Nielsen.

Husejernes store oprydningstrang, som vi oplever i denne tid, betyder, at der bliver spottet mange rotter

Connie Nielsen, driftsleder i Vej og Park i Hvidovre Kommune

Ventetiden på at få besøg af en rottebekæmper er dog længere, end den plejer, og det skyldes altså, at der er ekstraordinært travlt i øjeblikket, oplyser Hvidovre Kommune.

I gennemsnit vil det tage tre-fire uger.

- Når borgerne anmelder sagen, kommer den direkte ud til rottebekæmperne også uden for kommunens normale åbningstider. Rottebekæmperne kan således hele tiden prioritere, hvilke sager der er vigtigst. Så vi vil gerne opfordre til, at man afventer besøg og ikke ringer for at rykke. Vi skal nok komme ud og få styr på rotterne, lyder opfordringen fra Connie Nielsen.

I øjeblikket er der cirka 200 adresser, der venter på besøg af kommunens rottebekæmpere.

Læs også Beboere i chok – unge skider og tisser alle vegne ved populær havnefront

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik