Hospital byggede coronaafsnit på rekordtid – i dag lukker det

Med telte og trævægge stablede Hvidovre Hospital i marts et modtagecenter for Covid-19 patienter på benene. Onsdag lukkes afsnittet.

02:45

Indslag fra den 26. marts, da det nye modtagecenter for Covid-19 patienter stod klar. Video: TV 2 Lorry

Onsdag den 27. maj lukker og slukker Hvidovre Hospital for det store modtagelsesområde for Covid-19 patienter ude foran sygehuset.

Efter to måneder med i gennemsnit 60 patienter i døgnet har coronaepidemien nu løsnet sit greb om folkesundheden tilstrækkeligt til, at det midlertidige afsnit kan lukkes.

Det oplyser hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv til TV 2 Lorry.

- Nu har situationen udviklet sig sådan, at sundhedsvæsenet generelt bedre kan visitere og håndtere patienterne inde på hospitaler, så nu har vi ikke længere behov for det midlertidige afsnit.

- Der er fortsat et mindre område, hvor vi kan vurdere patienterne, hvis de kommer uden at være henvist. Der er fortsat test- og vurderingsområde et andet sted på hospitalet, siger hun.

Indgangen til modtagehallen på Hvidovre Hospital for patienter under mistanke for Covid-19 kan beskrives som rustik.   Foto: Jens Jacob Juulsager / TV 2 Lorry

Coronaafsnittet på Hvidovre Hospital blev på rekordtid opført som et slags særskilt anneks i marts måned som et modtagelsesområde for patienter, som man mistænkte for at være smittet med Covid-19.

Læs også Se billederne: Hvidovre Hospital åbner ny corona-modtagelse

Fra modtagehallen er patienter blevet tilset og siden – hvis der har været behov for det – sluset ind på Hvidovre Hospital via lange teltgange til en coronaafdeling med plads til 200 patienter.

- Da vi byggede afdelingen, vidste vi jo ikke, hvordan denne her epidemi ville udvikle sig. Så vi var meget opmærksomme på, at patienter skulle screenes med god afstand til hinanden, siger Birgitte Rav Degenkolv.

Afsnittet blev bygget på en allerede eksisterende byggeplads, hvor en kommende ambulancehal var under opførelse.

Ved hjælp af trævægge og flid blev den kommende ambulancehal omdannet til en coronaafdeling. Foto: Jens Jacob Juulsager / TV 2 Lorry

På grund af virussens akutte karakter, blev ambulancehalbyggeriet sat på pause, og i stedet skød en midlertidig coronaafdeling op med 14 patientstuer.

- Det har været vildt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, og det tror jeg næppe, nogle af de andre har. Det har været imponerende, så hurtigt beslutninger er blevet truffet og så ført ud i livet, siger Birgitte Rav Degenkolv.

Gennem coronaepidemien har Hvidovre Hospital været et af de sygehuse i landet med flest indlagte. Ifølge hospitalsdirektøren er antallet af indlagte nu faldet til et niveau, hvor Hvidovre Hospital er på niveau med andre hospitaler i Region Hovedstaden.

Den 27. maj er 57 Covid-19 patienter indlagt i isolation på regionens hospitaler, mens 14 er indlagt på intensive afdelinger.

Via teltgange blev patienter sluset ind på særlige stuer på Hvidovre Hospital. Foto: TV 2 Lorry

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik