Hårdt plaget svømmehal ramt af ugers nedlukninger: Nu er der godt nyt til brugerne

Langhøjbadet i Hvidovre har været ramt af problemer med hygiejne og iskoldt vand, der har gjort det umuligt at bruge svømmehallen ad flere omgange det seneste år.

Torsdag aften var den lokale svømmeklub i Hvidovre inviteret til møde med blandt andet byens borgmester og formændene for henholdsvis kultur- og fritidsudvalget, miljø- og teknikudvalget samt børne- og uddannelsesudvalget.

Formålet med mødet var klart. Nu skulle der ske noget med de hygiejneproblemer, der den seneste måned har betydet, at svømmehallen ved Langhøjskolen ikke har været åbent for hverken skolens elever eller medlemmerne af Hvidovre Svømmeklub.

- Udvalgsformændene og jeg har stor forståelse for, at aflysningerne af svømmetræningen er til stor gene for børn og forældre – og et problem for svømmeklubben, siger borgmesteren i Hvidovre Kommune, Anders Wolf Andresen (SF).

På mødet gav han tilsagn til svømmeklubben om en permanent løsning, der med hans egne ord ”forhåbentlig” betyder færre lukkedage.

Helt konkret får svømmehallen nu installeret et såkaldt kulfilter, der med aktivt kul skal sikre en mere effektiv rensning af vandet, så vandkvaliteten forbedres. Det skal erstatte det nuværende UV-lysanlæg, der har vist sig ikke at være tilstrækkeligt.

Store problemer med vandtemperaturen i efteråret

Beslutningen om at installere et kulfilter kommer på opfordring fra Teknologisk Institut, der har været ude og besigtige de tekniske installationer i bassinet. 

Deres vurdering er, at et kulfilter kan hjælpe til med at løse udfordringerne med jævnlige overskridelser af grænseværdierne, der har plaget svømmehallen over en længere periode.

Det er langt fra første gang, der er problemer med Langhøjbadet. 

Sidste efterår skrev vi her på TV 2 Lorry, hvordan svømmetrænere og elever frøs, når de hoppede ned i bassinet. Det resulterede i, at svømmeklubben i Hvidovre mistede medlemmer.

Dengang var det tæt på umuligt for klubben at råbe politikerne i Hvidovre Kommune op, og først seks uger efter TV 2 Lorry gik ind i sagen, begyndte der at ske noget

I denne omgang har kommunen været hurtig til at reagere på problemerne i Langhøjbadet, og det vækker stor begejstring hos bestyrelsesformanden i Hvidovre Svømmeklub, Gitte Bidsted.

- Som klub har vi været glade for, at vi er blevet taget med til bordet og er blevet lyttet til for at få denne her situation løst. Vi vil jo gerne have vores medlemmer i vandet. Det er jo ikke rart med de lange nedlukninger, så vi er glade for, at vi bliver taget seriøst, siger hun til TV 2 Lorry.

Rengøringen opgraderes

På mødet mellem borgmesteren, udvalgsformændene, Hvidovre Svømmeklub, Langhøjskolen og repræsentanter fra kommunens administration blev det også aftalt, at rengøringen i svømmehallen allerede fra næste uge bliver ændret, så den matcher den rengøring, der er i kommunens andre offentlige svømmehaller.

Mens problemerne med vandtemperaturen i efteråret kostede en række medlemmer i svømmeklubben, så tør Gitte Bidsted ikke sige, om det også har været tilfældet med den nuværende månedlange nedlukning. 

Men hun frygter, at problemerne med svømmehallen kan få konsekvenser på sigt.

- På den lange bane kan vi jo frygte, at man ikke melder sig til svømning i Hvidovre Svømmeklub, fortæller hun til TV 2 Lorry.

Ifølge borgmesteren er kulfilteret nu bestilt, og det forventes, at det vil blive installeret ”lige om lidt”. '

Samtidig har man besluttet at sætte en temperaturtavle op, så brugerne af Langhøjbadet kan følge med i vand- og rumtemperaturen.


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget