Gymnasier skal stoppe med at optage elever: "For os er det rigtigt positivt"

En række gymnasier har de seneste år oplevet faldende ansøgninger og en skæv elevsammensætning. Nu må de ikke optage nye førsteårselever i det kommende skoleår.

I dag står klasselokalerne på Hvidovre Gymnasium og HF tomme. Det er normalt, for eleverne har pause. Men fra næste år kommer flere klasselokaler til at stå tomme permanent. 

Flere gymnasier i vores sendeområde skal nemlig stoppe med at optage elever. 

Det er blandt andre Hvidovre Gymnasium og HF. Her er de faktisk glade for tiltaget, fortæller rektor, Tania Sheikh Larsen.

- Vi ser det som noget positivt, for vores skole. For os er det rigtigt positivt, at vi får lidt luft til at fokusere på vores udvikling.

Tania Sheikh Larsen peger specifikt på muligheden for at møde nye mennesker, der ikke har samme baggrund som en selv, som en af de måder, hvor hendes elever kan udvikle sig, når der kommer en pause i optaget. 

Hun tror, at flere gymnasier inde i byen vil blive fyldte, og der vil herefter komme større diversitet i demografien på Hvidovre gymnasium og HF.

Men det hele er ikke kun positivt. Der er også mange elever, der lige nu bliver skuffede, når de får af vide, at de ikke kommer ind på Hvidovre gymnasium og HF:

- Det eneste store minus, jeg ser, det er, at vi må sige nej til nogen, som vi jo rigtigt gerne ville have sagt ja til, siger rektor, Tania Sheikh Larsen.

Hos elevrådet på Hvidovre Gymnasium og HF, ærgrer de sig også over, at der ikke kommer en ny årgang næste år, men de håber, at der kommer flere positive aspekter ud af det.

- Det har en positiv virkning på eleverne, da man måske også kan mærke, at undervisningen bliver anderledes, fordi der kommer mere tid til den enkelte elev og den enkelte klasse, siger Linea Pryning Pedersen, elevrådsformand Hvidovre gymnasium & HF.

Rektor: Vi har ikke brug for en "frisk start"

Mens man på Hvidovre Gymnasium og HF ser positivt på den nye beslutning, så er det ikke alle, der ser det sådan. 

Rektor på Høje-Taastrup gymnasium, Ida Diemar, er bestemt ikke begejstret for den nye politiske aftale. Hun udtaler sig sådan her, til Ritzau:

- Vi har gode resultater, vi har lavt fravær og frafald, og så har vi mange piger, der vælger naturvidenskab. Så som sådan honorer mine elever de krav, som stilles politisk. På den måde har vi ikke brug for en ny start, siger Ida Diemar.

Hun forstår dog godt ud fra et samfundsmæssige perspektiv, at man gerne vil gøre noget ved elevsammensætninger, siger hun til Ritzau.

Følgende gymnasiale udbud i Lorryland er omfattet:

• Herlev Gymnasium og HF, hf

• Herlev Gymnasium og HF, stx

• Hvidovre Gymnasium & HF, stx

• Høje-Taastrup Gymnasium, stx

• NEXT – Sydkysten Gymnasium, hhx

• NEXT – Sydkysten Gymnasium, stx


Kort nyt

_


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Demonstration mod ghettolisten

playTil kamp for Mjølnerparken: Ny liste er "urimelig, umenneskelig og diskriminerende"

20080102-145005-6-1920x1283we

Marginaler sender nyt boligkvarter på forhadt liste - nu reagerer borgmester

20191203-163142-2-1920x1279we

playHer er de: Flere boligområder ryger af forhadt liste - et nyt er kommet på

kanalrundfart

playEfter forslag om fri badning i Københavns Havn: "Vi frygter en ulykke"


Hvidovre


Forsiden lige nu

Se flere