Forrest i køen: Nye, grønne holdepladser til taxaer på hospitaler

Nu bliver der kortere vej til en grøn taxa på hospitaler i Region Hovedstaden.

Hospitaler i Region Hovedstaden har fået nye grønne p-holdepladser til el og brint taxier.

Dermed får de hospitalsbesøgende kortere vej til en miljøvenlig taxi, når de fremover ruller afsted fra hovedindgangen i en hyrevogn.

Holdepladserne er placeret, så de står tættere på indgangen end de øvrige holdepladser til taxier, og de er forbeholdt chauffører, der kører en grøn og bæredygtig vogn.

quote I København er der ca. 2500 taxaer, så det kommer hurtigt til at betyde noget i det store klimaregnskab

Kathrine Marie Fjendbo Jørgensen, Region Hovedstadens Center for Regional Udvikling

Og tiltaget er et vigtigt skridt i det igangværende arbejde med at understøtte den grønne omstilling på trafikområdet i hovedstadsområdet, mener Kathrine Marie Fjendbo Jørgensen fra Region Hovedstadens Center for Regional Udvikling.   

- En taxa kører årligt det samme antal km. som 6-8 personbiler, og det betyder, at CO2-udslippet og partikel- og støjforureningen ligeledes skal ganges med 6-8 for hver taxa i bybilledet. I København er der ca. 2500 taxaer, så det kommer hurtigt til at betyde noget i det store klimaregnskab, når flere skifter til en el eller brint taxa, siger hun.

Foreløbigt finder man de grønne p-holdepladser på fire af Region Hovedstaden hospitaler. Det gælder Herlev, Gentofte, Bispebjerg og Hvidovre Hospital.

De særlige pladser er en del af en større indsats for grøn omstilling i taxabranchen og foregår i et samarbejde mellem blandt andet Dansk Person Transport, Københavns Lufthavn, Københavns Kommune og altså Region Hovedstaden.

Taxiselskaberne støtter op

Blandt taxaselskaberne er der også opbakning til de nye holdepladser på hospitalerne. Flere selskaber er i gang med en omstilling, og lige nu er der i alt ca. 130 grønne vogne på gaden i København, og det forventes, at der kommer op imod 500 i løbet af 2020.

- Taxabranchen vil rigtig gerne bidrage til den grønne omstilling, men en af de helt store udfordringer er de store udgifter forbundet med at få udskiftet gamle vogne til nogle, der kører på el eller brint. Derfor er vi glade for, at man også fra det offentliges side gør det økonomisk attraktivt at omstille, ved for eksempel at give nogle fordele til de vognmænd, der baner vejen for den grønne omstilling i branchen, siger Trine Wollenberg, der er vicedirektør for Dansk Person Transport.

Udviklingen glæder regionrådsformanden i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen.

- Eksemplet med partnerskabet for grøn omstilling af taxabranchen viser, at man med små tiltag kan være med til rykke store beslutninger frem i tiden. Etableringen af pladserne på hospitalerne giver taxivognmændene et incitament til at hoppe med på den grønne bølge, og pladserne gør det samtidig nemmere for mennesker at træffe bæredygtige valg ude på hospitalerne. Det skaber en rigtig fornuftig udvikling, som vi skal holde fast i, siger hun.

Fakta om de grønne taxa-pladser

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

20170831-133307-L-1920x1278we

Nu har 75 procent af borgerne på Frederiksberg igen rent drikkevand

20180704-121453-A-1920x1263we

Se kortet: Nogle Frederiksberg-borgere kan igen drikke vandet

lea wermelin

playMinister går ind i sag om affalds-koks i kommuner: - Kan gå ud over borgerne

60_percent

playNy affaldssortering forsinket i næsten alle Lorry-kommuner

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere