Farvede sten dukkede op på dørmåtter: Nu er mysteriet løst

Små, farvede og smilende sten dukkede pludseligt op på dørmåtter i Hvidovre. Flere var nervøse for, om indbrudstyve var på spil. Nu ved vi, hvem der står bag.

Du er på vej ud af døren, det er morgen, og idet du træder ud over dørmåtten, fanger dit øje en abnormitet. På dørmåtten ligger der en farverig sten med øjne og et stort smil.

Hvad er din første tanke? 

1. Den må være fra en kreativ sjæl, der har lagt den for at sprede glæde i nabolaget.

Eller:

2. Er det mon en udspekuleret indbrudstyv, der har lagt en fælde, for at se om jeg er hjemme?

Eksemplet er ikke tænkt, men en helt konkret episode fra Hvidovre, hvor små malede sten er dukket op i flere nabolag. Dem der står bag gerningen, har indtil for ganske nyligt været anonyme, men mistanken om at indbrudstyve kunne være på spil, fik dem til at stå frem.

Nu bliver de bombarderet med kærlig opmærksomhed fra taknemmelige naboer.

Det var Linda og hendes børnebørn

quote Jeg havde slet ikke forestillet mig, at vi ville få så meget opmærksomhed.

Linda Jørgensen

- Jeg havde slet ikke forestillet mig, at vi ville få så meget opmærksomhed. Det var jo aldrig meningen, at det skulle nå så langt ud, siger Linda Jørgensen, der er førtidspensionist og bedstemor.

I hendes familie har de altid været kreative og Linda Jørgensen har i flere år malet sten. Det er blevet til så mange farvede skønheder, at sommerhuset nok er 'det mest dekorerede sommerhus i Danmark'.

Egentlig har det bare været for egen fornøjelses skyld, men så kom hun på idéen om at dele dem ud.

- Jeg har det faktisk lidt stramt med, at vi ikke kan blive ved med at være anonyme, jeg er ikke typen, der har lyst til sådan at stå frem i offentligheden, siger Linda Jørgensen.
- Jeg har det faktisk lidt stramt med, at vi ikke kan blive ved med at være anonyme, jeg er ikke typen, der har lyst til sådan at stå frem i offentligheden, siger Linda Jørgensen.
Foto: Privat foto

- Jeg fik ideen for at halvt års tid siden. Jeg så i fjernsynet at en kvinde i Kolding delte smileyer ud og tænkte: der er så mange sure mennesker omkring en som ikke hilser, nu skal de have et smil, siger hun.

Børnebørnene havde allerede været med til at male på sten, og idéen om at give dem et smil og dele dem ud, var de straks med på.

- Vi begyndte at male smiley-sten og snart druknede vi i dem. Vi kan sagtens nå at male en 15-20 sten om ugen, så nu var det bare om at dele dem ud og sprede lidt glæde, siger Linda Jørgensen.

Kan det være tyveknægte?

I ly af det milde sommermørke, tog de kurven under armen og begyndte at lægge sten i det nærmeste nabolag. I første omgang gjorde de det helt anonymt - med vilje - men så dukkede der en bekymring op i nogle husstande. Bekymringen fandt vej til den fælles facebookgruppe for Hvidovre, hvor Karina Wagner skrev:

quote Mine to børnebørn er helt oppe at flyve over det.

Linda Jørgensen

- Siger tak for den lille stengave, som blev lagt her til aften på min og naboers dørmåtter. Men vi ved ikke helt hvem, der lægger disse fine gaver... Er det en gave eller nogle som vil vide om vi er hjemme... skrev Karina Wagner på facebook.

Linda Jørgensens svigersøn opdagede bekymringen og derfor skrev hun så hurtigt som muligt inde på facebookgruppen, at det altså var hende og børnebørnene som stod bag stenene.

Gruppen har lidt over 17.500 medlemmer og Linda Jørgensen opslag har allede fået over 1.100 likes og knap 100 kommentarer. Mange af dem indeholder hjerter og store roser.

- Jeg har det faktisk lidt stramt med, at vi ikke kan blive ved med at være anonyme, jeg er ikke typen, der har lyst til sådan at stå frem i offentligheden, siger Linda Jørgensen.

Men:

- Mine to børnebørn er helt oppe at flyve over det. De synes, det er helt fantastisk. Jeg er faktisk også selv lidt høj ovenpå al den opmærksomhed, siger hun.

En del af kommentarerne er fra folk, der selv håber på, at Linda og hendes børnebørn lægger vejen forbi, og i et enkelt tilfælde, har de sagt ja til at lave sten til en barnedåb. Men hvis bestillingerne tager om sig, er hun klar til at sige nej, for det må ikke blive en produktion.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere