Familie med fodboldtalent får statsborgerskab – og en uventet gave

Både borgmester, minister og talentudviklingschefen for fodboldlandsholdet var til stede, da familien Daramy fra Hvidovre som de første i Danmark fik statsborgerskab i en kommunal grundlovsceremoni.

Danmark er blevet to familier rigere, og det danske fodboldlandshold har med ét fået et stort talent i folden.

Det skete, da Danmarks første kommunale grundlovsceremoni mandag blev afholdt i fællesskab mellem Hvidovre Kommune og Københavns Kommune.

Her betød et håndtryk – og i øvrigt også et kram – mellem Hvidovre-borgmesteren Helle Adelborg og Isata Daramy, at sønnen Mohamed Daramy, der er et stort fodboldtalent for FC København, nu også er dansk statsborger.

Det skyldes, at ceremonien skete dagen inden Mohamed Daramys 18-års fødselsdag, hvorfor han automatisk får statsborgerskabet gennem sin mor, idet han ikke er myndig.

Og efter at have været dansk statsborger i ganske få minutter blev FCK-spilleren overrasket af fodboldlandsholdets talentudviklingschef, Flemming Berg, der personligt var mødt op for at overrække unge Daramy en landsholdstrøje og forhåndsudtog ham til ungdomslandsholdets kampe i marts.

Isata Daramy, talentudviklingschefen Flemming Berg, Mohamed Daramy med landsholdstrøje samt borgmester Helle Adelborg.
Isata Daramy, talentudviklingschefen Flemming Berg, Mohamed Daramy med landsholdstrøje samt borgmester Helle Adelborg.
Foto: TV 2 Lorry

- Det føles rigtig godt, også fordi jeg nu skal med på landsholdet her til marts, siger Mohamed Daramy, der ud over at være FCK-spiller nu med ét også kan kalde sig dansk statsborger og landsholdsspiller.

- Jeg var rigtig, rigtig glad for det, for vi har ventet længe på det. Så jeg er glad for, at det nu er overstået, tilføjer mor Isata Daramy,

Mohamed Daramy regnes som et af de største fodboldtalenter i Europa. I oktober måned var den 17-årige offensivspiller inkluderet på en liste udarbejdet af engelske The Guardian over de 60 største fodboldtalenter i Europa lige nu. Daramy har spillet 32 kampe for FC København og har kontrakt frem til udgangen af 2021.

Mohamed Daramy og mor Isata Daramy.
Mohamed Daramy og mor Isata Daramy.
Foto: TV 2 Lorry

Ekstraordinær ceremoni

Grundlovsceremonien mandag var i princippet ekstraordinær.

Det skyldes, at udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har givet dispensation til, at de to kommuner kunne fremrykke en fælles grundlovsceremoni.

Ministeren var også selv til stede ved mandagens ceremoni på Hvidovre Rådhus.

- Uanset, om Mohammed havde murerlærling eller fodboldspiller, så havde vi lavet reglerne om. Der er ikke nogen, der skal falde ned mellem to stole, siger Mattias Tesfeye (S) til TV 2 Lorry.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) var til stede ved ceremonien.
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) var til stede ved ceremonien.
Foto: TV 2 Lorry

Foruden Isata Daramy modtog en anden borger i en lignende situation med børn tæt på 18 år også et statsborgerskab ved seancen.

Den første grundlovsceremoni fandt sted for cirka et år siden. Dengang stod daværende udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V), for uddelingen af håndtryk.

Men det er kommunerne, der nu står for ceremonien. Formålet med ceremonien er at markere det nye statsborgerskab.

Markeringer sker via et håndtryk med en repræsentant fra kommunalbestyrelsen, eksempelvis borgmesteren. Ved ceremonien skal ansøgeren desuden skrive under på at ville overholde Grundloven og grundlæggende danske værdier og retsprincipper.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

nybyggeri carlsbergbyen

Flere og flere københavnske boliger er uden bopælspligt

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere