Claus ønskede diskretion hos lægen - blev opsagt som patient

Claus Vilhelmsen havde ikke lyst til højt at fortælle om årsagen til sit lægebesøg i venteværelset hos lægesekretæren. Nu har hans læge opsagt ham.

De fleste af os har prøvet at møde op hos lægen, og står ved sekretærens skranke. Her bliver man spurgt, hvad man skal have hjælp til, mens dem, der sidder i ventværelset kan høre det meste af det, man siger.

Det skete også for Claus Vilhelmsen, som ikke ville finde sig i at blive udspurgt til sit ærinde, men i stedet bare have tildelt en tid hos læge.

quote Jeg synes, det er en besynderlig måde at reagere på, når jeg gør opmærksom på et problem. 

Claus Vilhelmsen, Hvidovre  

Men efter sin kritik af metoden, er han nu blevet smidt ud af sin læge. 

Claus Vilhelmsen her to ærgerlige breve i hånden, da TV 2 Lorry møder ham. Begge breve handler om, at hans læge har ønsket at slippe af med ham, som patient.

- Jeg synes det er en besynderlig måde, at reagere på, når jeg gør opmærksom på et problem, siger Claus Vilhelmsen.

Sagen handler om, at Claus Vilhelm ikke ville finde sig i, at han skulle give det, som han anser for private oplysninger, til lægesekretæren. Det var  i "Lægehuset Trædrejerporten" i Hvidovre. Og det var imens de andre patienter, der ventede på at komme til lægen, også kunne lytte med fra sidelinjen.

-  De kan jo høre alt muligt. Det kan være en samtale om lus, abort og en kønssygdom. Og måske sidder der folk, som du kender i ventværelset, siger Claus Vilhelmsen. 

Og derfor mener han, at metoden hos lægesekretæren er helt forkert. Det kan ifølge ham ikke være rigtigt, at man hos lægen skal acceptere, at man indimellem ender med at forklare sig - med publikum på. I princippet kan det være naboen eller en kollega, der sidder i venteværelset hos den lokale læge.

quote De kan jo høre alt muligt. Det kan være en samtale om lus, abort og en kønssygdom<br />Claus Vilhelmsen, Hvidovre

Claus Vilhelmsen, Hvidovre

Opbakning fra Patientforeningen

Claus Vilhelmsen får opbakning fra Patientforeningen, som siger, at patienter i dag bliver bedt om at svare på ting ved skranken i venteværelset, som ER meget private. Blandt andet i de "åbne konsultationer", hvor man ikke i forvejen har en tid. Og derfor IKKE har leveret sine informationer i telefonen. Derfor skal man gøre rede for det ved skranken, når man møder op.

- Det er helt uacceptabelt. En privat samtale angår ikke andre, end den, som er i gang med samtalen. Lægerne må sikre, at der er garanti for diskretion, siger formanden for Patientforeningen, Niels Jørgen Langkilde.  

Man kan gå ind i et rum ved siden af

Hos Landsorganisationen af Praktiseredne Læger, PLO, siger formanden for de læger, der er i Region Hovedstaden, Karin Zimmer, at man erkender udfordringen med de åbne skranker, der er placeret  ved venteværelset.

quote Der er patienter, som møder op og siger, at de har ondt i benet. Og når de så først sidder inde i konsultationen, så er det noget andet, der er galt.  Og det er selvfølgelig også i orden

Karin Zimmer, Formand, Praktiserende Læger, PLO, Region Hovedstaden.

-  Vi skal som læger forsøge at finde løsninger,  så vores patienter føler sig trygge, når de møder op i konsultationen. Det kan ske ved, at man går ind i et rum ved siden af, eller at man skriver det, som man skal give af informationer på et stykke papir, siger Karin Zimmer og tilføker.

- Vi oplever også, at der er patienter, som møder op og siger, at de har ondt i benet. Og når de så først sidder inde i konsultationen, så er det noget andet, der er galt.  Og det er selvfølgelig også iorden, at de gør det, siger hun.  

Efter episoden skrev Claus Vilhelmsen et læserbev, og klagede over den måde, som det foregår på hos lægen. Og nu er svaret så kommet: Han er ekspederet ud af konsultationen, da hans egen læge ikke længere vil have ham som patient.

-  Jeg mener, at en læge bør sikre, at andre ikke kan lytte til samtalen. Den er jo helt privat og strengt personlig. Så må man sætte en glasvæg op, så de andre patienter ikke kan høre, hvad der bliver sagt. Eller på andre måder sikre diskretion, siger han.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra Lægehuset Trædrejerporten i Hvidovre, som dog ikke har ønsket at kommentere sagen.

Claus Vilhelmsen havde ved sit lægebesøg  fået en glassplint i foden, som han ikke selv kunne få ud - men med en kompliceret forhistorie og fordi han har sukkersyge, var det vigtigt for ham at få lægehjælp, så der ikke gik infektionssygdomme i foden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik