Cirkus ballerina, Odysseus og badevand: Hvidovres syv perler

Alle børn gaber nærmest automatisk, når man siger museum. Hvidovre har dog et, der får børn til at måbe. Få syv anbefalinger til byen her.

Der for alvor plads til spas, gak og løjer på Cirkusmuseet.

Sommeren er i fuld gang, og i den anledning besøger TV 2 Lorry alle kommunerne i vores sendeområde. Vi har fået borgmestrene til at anbefale tre spændende steder i deres kommuner, og så får vi også anbefalinger fra borgerne til, hvad man kan opleve i deres kommune.

I denne udgave af sommerprogrammet er vi taget til Hvidovre Kommune – en kommune, der har et museum, som alle børn drømmer om.

Lystbådhavn

I Hvidovre ligger en godt besøgt fritidshavn, hvor der er plads til 190 både. Havnen tilbyder en masse vandaktiviteter, og mange foreninger har adresse på stedet. Det er eksempelvis Suset Sejlklub, der tilbyder alle former for sejlsport.

Der ligger også andre foreninger i havnen; roklub, kajakklub, jagtklub, fiskeriklub, triatlonklub, osv. Interesserne spender altså vidt, så der burde være noget for enhver smag – hvis man altså er en vandelsker. I området ligger der også en forholdsvis nyetableret strand, der er blevet en stor attraktion for både turister og lokale.

Se mere her. 

 

Cirkusmuseet

Du kan ikke forlade Cirkusmuseet i dårligt humør – det er simpelthen umuligt. Det er et sted, hvor man kan øve sig i de sejeste cirkusnumre. Det er Nordeuropas største samling af cirkuseffekter, og museet er funderet på en gammel artists samling af cirkusting såsom kostumer og rekvisitter. Mere end 110.000 forskellige genstande.

Undervejs på museet er der opstillet en masse cirkusnumre, som man kan forsøge at mestre – eller i hvert fald få en indsigt i sværhedsgraden. Blandt andet kan du prøve kræfter med at være en yndefuld ballerina ved at gå på line.

Udover en stor samling af cirkussager har museet også en cirkussal, hvor man kan prøve alverdens remedier og numre. Trapezer, reb, liner og jonglering. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser. Så tag familien under armen og gøgl derudaf.

Se mere her.

01:48 Luk video

Planetstien

Planetstien er en gåtur i Kystagerparken på omkring seks kilometer. Den giver mulighed for at komme på en rundtur i solsystemet. Stien er simpelthen en afstandsrealistisk model af solsystemet, hvor man dog har skrumpet solsystemet ind med en milliard gange af den faktiske størrelse.

Startpunktet er solen, der er lavet som et klatrestativ, hvor børn og voksne legebørn kan fjolle rundt. Derfra kan man gå ud og opdage og opleve universets planeter. Undervejs er der selvfølgelig informationstavler, hvorfor man kan udfordre sin familie eller sine venner i planetviden, når man kommer hjem.

Planetstien er en fantastisk aktivitet, fordi man kan komme ud i naturen og gå en tur, samtidig med at der er nogle naturlige stop undervejs, hvor man faktisk kan få reel viden med hjem i bagagen.

Læs mere her. 

 

Quark Naturcenter

Quark Naturcenter er et sted, hvor skoleelever kommer og lære om naturen, og om hvordan man skal passe på den, som jo er rigtig vigtigt i dagens Danmark. Herunder får børnene også en indsigt i det danske dyreliv, og hvordan man eksempelvis kan kende forskel på et dådyr og et rådyr.

Hvidovres borgmester, Helle Moesgaard Adelborg, mener, at naturcenterets grønne omgivelser er et af Hvidovres allervigtigste åndehuller i en travl hverdag. Det er der, man kan blive inspireret og give fornyet energi til sjælen og komme lidt væk fra byen.

Læs mere her. 

 

Rebæk Søpark

Søparken ligger i den nordlige del af Hvidovre. Der er ca. 700 meter rundt om søenn, og den bliver flittigt brugt til at løbe eller gå omkring. Hvis søen kunne tale, gemte den stensikkert på en masse hemmeligheder, fordi mange lokale daglige går rundt om søen og pludrer.

Uanset hvilken årstid du besøger området på, er det skønt, fordi det er grøn og blå natur midt i byen. Derudover kan man om sommeren også spotte søens fugle, som i år blandt andet byder på et svanepar med deres svaneunger.

Se mere her.

 

Teater Vestvolden

Hvidovres professionelle egnsteater blev etableret i 1980 som Hvidovre Børneteater. I dag er der stadig børneforestillinger i teaterets lillesal, men teateret er blevet udvidet siden da. Teaterets hjerte er teatersalen, hvor der i fremtiden eksempelvis spilles Homers klassiker Odysseus. Teatersalen kan huse 160 gæster, og når teatersæsonen starter i miden af august, regner formanden med udsolgte forestillinger.

Alle, der bor i Hvidovre og omegn, skal vide, at der ligget et teater lige rundt om hjørnet, hvorfor det ikke altid er nødvendigt at køre til København for at få de kulturelle oplevelser.

Se mere her. 

01:41 Luk video

Kystagerparken

I Kystagerparken er der liv hele året rundt. Folk går en tur, cykler rundt eller kommer og bader, fordi parken ender ud i stranden. I parken ligger også Bjerget, som er kunstigt skabt af overskudsjord fra udgravninger i 1970’erne. På Bjergets top står ’Solen’, som jo er startpunktet på Planetstien. Kystagerparken er et fredet område, hvor græsset ikke bliver slået.

Der findes mange vilde planter og blomster, der skaber et rigt dyreliv med insekter, spidsmus, fugle, ræve og meget mere. Her er også informationstavler om de forskellige dyr og planter, så man rigtig kan gå på opdagelse i naturen.

Se mere her. 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?