BUPL advarer mod at fjerne restriktioner - I Hvidovre er de tilfredse

Pædagogernes fagforening frygter, at ophævningen af coronarestriktionerne vil skabe store bemandingsproblemer. I Hvidovre Kommune forholder det sig lige omvendt.

Syge pædagoger i hobetal gør det svært for daginstitutioner at få vagtplanerne til at hænge sammen. Det får nu pædagogernes fagforening, BUPL, til at kritisere udsigten til, at corona-restriktionerne bliver fjernet.

- Der er nogle steder, hvor det hele er ved at brænde sammen, siger Elisa Rimpler, der er formand for BUPL, til TV 2.

Politikerne forholder sig ikke til virkeligheden

BUPL mener ikke, at politikerne forholder sig til virkeligheden, da man nogle steder i landet vil opleve stor medarbejdermangel, hvis restriktionerne hæves.

I sidste uge var der ifølge Elisa Rimpler 7250 smittede medarbejdere på daginstitutionsområdet på landsplan. Det svarer til, at hver 10. medarbejder var ramt.

Derfor ønsker BUPL, at der bliver mulighed for at indføre nødpasning, reducere åbningstider eller antallet af børn samt give forældrene mulighed for at være hjemme hos deres børn, hvis sygemeldinger skaber problemer, siger BUPL’s formand, Elisa Rimpler, til TV 2.

I Hvidovre Kommune strømmer pædagoger og børn tilbage

En af kommunerne, som har været lagt ned af restriktionerne og corona i deres institutioner er Hvidovre. Så sent som i mandags, kunne TV 2 Lorry berette om to institutioner, der var lagt ned af corona.

I Bredalsparkens Børnehave var ni ud af 11 medarbejdere sygemeldt i mandags, hvilket gjorde, at fire pædagogiske vejledere måtte træde til og skifte deres hverdag på rådhusets kontorer ud med at passe børn.

Og i dagsinstitutionen Tumlehuset i Hvidovre var flere pædagoger også sygemeldt. Da Tumlehuset ikke kunne skaffe vikarer, måtte dagtilbudslederen, Janni Juhl-Petersen, sende en opfordring til forældrene.

- Nu skal jeg til at skrive til forældrene omkring situationen hernede og bede dem, som har mulighed for at holde deres børn hjemme, at gøre det, fordi situationen er som den er nu, sagde Janni Juhl-Petersen til TV 2 Lorry.

Det fik borgmesteren I Hvidovre Kommune, Anders Wolf Andresen, SF, til at opfordre Sundhedsstyrelsen til at forkorte isolationsperioden.

Tilfreds borgmester

Derfor er borgmesteren tilfreds med, at coronarestriktionerne formentlig ophæves på tirsdag.

- Det er rigtig fint, at coronarestriktionerne bliver ophævet. Nu, hvor restriktionerne er ophævet, kan børn og pædagoger, der har været ramt af corona, hurtig komme tilbage igen, siger Anders Wolf Andresen til TV 2 Lorry.

Han bakkes op af Janni Juhl-Petersen.

- Jeg forventer, at alle pædagoger, der har været smittet med corona, er tilbage igen på tirsdag. Så vi snart er tilbage til normal drift, siger hun til TV 2 Lorry.

Og det skaber glæde for pædagogerne i Tumlehuset.

- Så vi kan snart fokusere på pædagogikken igen, fremfor corona-restriktioner, siger Janni Juhl-Petersen.

Statsministeriet har indkaldt til pressemøde om coronasituationen kl. 18.30. 

Hvad undrer du dig over?